NAKON OSAM GODINA IZBIVANJA

Zvonimir Mršić vratio se u visoku politiku. Evo što bi želio biti

Objavljeno, 07. svibnja 2020. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević / Zvonimir Mršić na skupu SDP-a u Koprivnici
AUTOR
Robert Mihaljević

Bivši šef uprave Podravke i nekadašnji koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić vratio se u visoku politiku, i to nakon osam godina izbivanja.

Već dulje vrijeme je član SDP-ova središnjeg tima za gospodarstvo u kojem su još sveučilišni profesori ekonomije Josip Tica i Branko Grčić (bivši potpredsjednik Vlade) te bivši ministar financija Boris Lalovac.

Riječ je o timu koji radi na SDP-ovu gospodarskom programu u post-korona vremenu i mjerama za prevladavanje golemog pada BDP-a.

Da se Mršić nakon visokih menadžerskih funkcija u Podravki i Agrokoru doista vraća u aktivnu politiku, postalo je jasno već na SDP-ovu skupu u Koprivnici 22. veljače ove godine.

OTJERALI NAŠEG ZVONKA

Pod sloganom ‘Ispiši budućnost’ SDP je u koprivničkom Domu mladih počeo pretkampanju za parlamentarne izbore i predstavljanje glavnih smjernica izbornog programa. Na skupu se pojavio i Mršić.

“Krećemo iz Koprivnice, grada u kojem je sjedište Podravke iz koje su otjerali našeg Zvonka… Ali, tu nepravdu ćemo ispraviti jer SDP uvijek ispravlja nepravde”, poručio je šef stranke Davor Bernardić na skupu.

Mršić je 11 godina bio gradonačelnik Koprivnice, od lipnja 2001. do veljače. 2012. godine. Nakon što je SDP pobijedio na parlamentarnim izborima, u veljači 2012. postaje predsjednik uprave Podravke.

Na toj funkciju odrađuje puni petogodišnji mandat, a smjenjuje ga HDZ-ova Vlada u veljači 2017. godine. No, Mršić potom, na iznenađenje mnogih u SDP-u, prihvaća poziv HDZ-ovih ljudi i postaje savjetnik Agrokorova izvanrednog povjerenika.

ŠEF NADZORNOG

No, dolaskom Fabrisa Peruška u Agrokor Mršić nakon dvije godine napušta tu funkciju. Otvara konzultantsku tvrtku i angažira se u poduzeću Meritus ulaganja (M+ grupa) u kojoj postaje predsjednik Nadzornog odbora.

Riječ je o tvrtki u vlasništvu Stipe Oreškovića i njegove supruge koja ima call centre za obradu tržišta s podružnicama u susjednim zemljama. U tri godine kupili su čak 11 srodnih tvrtki, a mirovinski fondovi nedavno su postali vlasnici 40 posto dionica.

O njegovim ambicijama zasad je prerano govoriti jer je neizvjesno tko će sastavljati sljedeću Vladu. No, Mršića, kako se čuje, ovog časa navodno zanima povratak u Podravku ili važno potpredsjedničko mjesto u budućoj Vladi.


Tagovi: AGROKOR PODRAVKA POLITIKA SDP ZVONIMIR MRšIć

NEDAVNO OBJAVLJENO