NAKON DESET MJESECI

Zvonimir Mršić dao ostavku, više nije predsjednik Nadzornog odbora

Objavljeno, 18. svibnja 2020. Vijesti
# Foto: PODRAVKA / Zvonimir Mršić
AUTOR
Robert Mihaljević

Bivši šef uprave Podravke Zvonimir Mršić dao je ostavku na dužnost predsjednika Nadzornog odbora tvrtke Meritus ulaganja koja je u većinskom vlasništvu Stipe Oreškovića i njegove supruge.

Ostavka stupa na snagu u utorak, a dolazi nakon vlasničkog preslagivanja u M+ grupi u čijem su sastavu i Meritus ulaganja. Zanimljivo je kako je Mršić predsjednik NO-a postao lani u kolovozu, a odlazi nakon deset mjeseci.

Glavni su joj biznis call centri za obradu tržišta i komuniciranje s klijentima. Stipe Orešković godinama je bio drugi čovjek Pavićeva Europapress holdinga, a koprivničkoj je javnosti poznatiji kao šef pilot-projekta reforme zdravstva u koprivničkoj bolnici.

Mršić je, inače, opet aktivan u politici. Član je SDP-ova gospodarskog tima i njegovo se ime spominje u različitim političkim kombinacijana.

M+ grupa dosad je preuzela 11 kompanija, a nedavno su je dokapitalizirala sva četiri obvezna mirovinska fonda, i to s 93 milijuna kuna, te stekla 40 posto vlasničkog udjela.

M+ grupa nedavno je preuzela turski CMC, lidera u biznisu call centara u toj zemlji. Preuzeli su ga od fonda Mid Europa Partners koji je u zamjenu dobio 30 posto vlasništva u M+ grupi.

Tvrtka ovog časa ima oko 7000 zaposlenih i prihode od pola milijarde kuna. Osim Mršića, ostavku je danas podnio i član Nadzornog odbora Tomislav Glavaš te dvočlana uprava.


Tagovi: MERITUS NADZORNI ODBOR OSTAVKA STIPE OREšKOVIć ZVONIMIR MRšIć

NEDAVNO OBJAVLJENO