OPTUŽNICA ZBOG POZAJMICE

Zvjezdana: Nenad me proganja na sudu jer se nisam htjela udati za njega

Objavljeno, 09. lipnja 2019. Vijesti
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Protiv Zvjezdane iz okolice Križevaca podignuta je optužnica zbog kaznenog djela prijevare na štetu poznanika Nenada iz Križevaca kojem nikad nije vratila posuđenih 40.000 kuna i 5800 eura.

Zvjezdana u svojoj obrani tvrdi kako nikakve posudbe nije bio, već joj Nenad želi napakostiti s obzirom da se nije htjela udati za njega.

-Njegov broj mobitela dobila sam od prijateljice. Rekao je da mi može srediti kredit, a zauzvrat je tražio moj auto. Pristala sam i odnijela mu potrebnu dokumentaciju. To je trajalo mjesecima, a jednog dana me pozvao na razgovor i predložio mi brak. Ja sam odbila, a on mi je rekao da ću zažaliti – navela je Zvjezdana tijekom privatne parnice kojom Nenad traži da mu vrati novac.

Nenad navodi da je Zvjezdani u prosincu 2017. doista posudio 40.000 kuna i 5800 eura, a ona se novac obvezala vratiti do rujna  2018. godine, o čemu je sačinjena pisana potvrda koju je Zvjezdana vlastoručno potpisala. Sutkinji Općinskog suda u Koprivnici Nenad je na ročištu predočio list istrgnut iz rokovnika sa Zvjezdaninim potpisom.

Grafološko vještačenje potpisa nitko nije tražio, a Zvjezdana je tijekom sudskog postupka opovrgavala da je išta potpisivala te je isticala da nikakav novac nije dobila. Ni nekoliko ispitanih svjedoka nije moglo potvrditi autentičnost tog kreditnog aranžmana.

No, sutkinja je na koncu ipak presudila da Zvjezdana Nenadu mora vratiti posuđeni novac. U obrazloženju presude navela je kako Zvjezdana u odgovoru na tužbu, a ni na pripremnom ročištu prije formalnog početka suđenja nije osporila činjenice iz tužbe, kao ni sadržaj potvrde koja je dostavljena uz tužbu, a na kojoj je njezin potpis.

Učinila je to tek tijekom sudskog postupka, što sutkinja na koncu nije uzela u obzir kao relevantno za presudu.

Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti. Uskoro joj kreće i kazneni postupak u kojem je optužena da je prijevarom ostvarila značajnu imovinsku korist, za što se može dobiti i do osam godina zatvora.


Tagovi: BRAK POZJAMICA SUD

NEDAVNO OBJAVLJENO