Župnik vjerniku posudio blizu 2 milijuna kuna, on ih potrošio u kladionici

Objavljeno, 03. prosinca 2022. Crna kronika
# Foto: VARAŽDINSKA BISKUPIJA / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Mjesni župnik posudio je više od 1,7 milijuna kuna crkvenoga novca vjerniku (32) iz okolice Čakovca koji je taj novac potrošio u kladionicama.

No, to nije sve. Od dvojice poznanika također je posudio ukupan iznos od 3,8 milijuna kuna te najveći dio ostavio u sportskim kladionicama. Uhićen je i u istražnom zatvoru, a ovih je dana protiv njega podignuta prva optužnica.

“Okrivljenog 32-godišnjaka tereti se da je od studenog 2020. do srpnja 2021. u mjestima kraj Čakovca, u više navrata tražio od mjesnog župnika da mu posudi novac, lažno predočavajući kako mu je novac potreban za deblokadu računa u stranim bankama i kako će ga vratiti.

Župnik mu je povjerovao i predao više od 1,7 milijuna kuna koje je okrivljenik potrošio u kladionici i za druge osobne potrebe, a oštećeniku je vratio svega oko deset posto od posuđenog iznosa”, navodi se u optužnici koju je protiv njega podiglo državno odvjetništvo.

U drugom predmetu pak tereti ga se da je od srpnja 2021. do lipnja 2022. u Čakovcu i okolici u više navrata od poznanika starih 33 i 44 godine zbog “plaćanje provizija u stranim bankama u kojima ima položen novac” uspio posuditi više od 3,8 milijuna kuna.

“Kao jamstvo povrata novca predao im je prometnu dozvolu automobila za koji je neistinito tvrdio da njegovo vlasništvo te izdao nenaplative zadužnice svojeg trgovačkog društva. Oštećenici su mu povjerovali”, otkrivaju tužitelji.

Tih 3,8 milijuna kuna osumnjičenik je također potrošio u kladionici, za igre na sreću i druge osobne potrebe, a oštećenicima nije vratio ništa. Istraga u tom slučaju i dalje traje, a 32-godišnji ovisnik o kladionicama još je u istražnom zatvoru.


Tagovi: KLADIONICA MEđIMURJE OPTUžNICA POSUDIO NOVAC žUPNIK

NEDAVNO OBJAVLJENO