SKANDAL U MEĐIMURSKOM MJESTU

Župnik posudio velik novac od 20-ak vjernika. Danas im se obratio na misi

Objavljeno, 23. svibnja 2021. Vijesti
# Foto: ŽUPANIJA / Župnik Branko Sajković (u sredini)
AUTOR
Redakcijski tekst

Malu župu potresa veliki skandal nakon što se otkrilo da je župnik od više imućnijih vjernika posuđivao novac, ali nije ga vraćao.

On je vlč. Branko Sajković, župnik Župe Marije Pomoćnice u Strahonincu. Navodno je od vjernika posudio više stotina tisuća kuna koje nije vratio. Inače, Sajković je rođeni Podravec iz mjesta Pitomača gdje mu živi obitelj.

Skandal je dospio u javnoat nakon što su ogorčeni vjernici odlučili istupiti u medijima. Jedna je gospođa iz Strahoninca, tako, priznala kako mu je posudila 10.000 kuna i tvrdi kako mu je novac dalo više od 20 vjernika, otkriva portal medjimurski.hr.

SAD GLUMI PATNIKA

“Velečasni Sajković obilazi odabrane imućnije obitelji u Strahonincu i posuđuje novac. Ja sam mu posudila 10 tisuća kuna i obećao je to vratiti još prošlog tjedna, ali nije. I ne samo to, tražio je još.

Ljudi šute o tome, ali koliko ja znam više od 20 ih je tako nasamareno. Mi ćemo se udružiti i idemo prvo do njega, a onda ćemo sve prijaviti policiji. Sad se skriva od nas, glumi patnika”, ispričala je vjernica za taj portal.

Župnik Branko Sajković iz Strahoninca
Župnik Branko Sajković na misi u Strahonincu / Foto: Međimurska županija

Da su posudili novac potvrdili su im i viđeniji mještani Savske Vesi i Strahoninca, koji mu, kad je došao drugi ili treći put po novac, više nisu htjeli dati. Cijela je priča došla i do varaždinskog biskupa, mons. Bože Radoša koji je rekao kako je upoznat sa slučajem.

“On tvrdi da je u financijske probleme ušla njemu draga osoba i on joj je na sve moguće načine pokušao pomoći. Svjestan je da je pogriješio i da će za dva do tri dana sav novac vratiti”, kazao je biskup Radoš za medjimurski.hr.

‘OVO MI JE ŠKOLA’

O svemu je prvi put javno progovorio i sam župnik Sajković, i to upravo danas, na nedjeljnoj misi u župnoj crkvi.

“Dragi župljani, svi znate što se događalo posljednjih dana. Žao mi je što je sve tako ispalo, ali to mi je bila jedna životna škola. Još se jednom ispričavam svima”, prenosi njegove današnje riječi na misi portal emedjimurje.

Kažu kako je nakon toga nastao je muk, a onda je uslijedio gromoglasan pljesak svih vjernika koji su bili na nedjeljnoj misi u povodu Prve pričesti. Sajković je rodom iz Pitomače, a župnik je u Strahonincu već 30 godina.


Tagovi: MEđIMJURJE PITOMAčA POSUDIO NOVAC STRAHONINEC VJERNICI žUPNIK

NEDAVNO OBJAVLJENO