Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu ima novu šeficu

Objavljeno, 01. svibnja 2022. Vijesti
# Foto: SUD / Županijski sud u Varaždinu / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu ima novu čelnicu: Državnoodvjetničko vijeće na tu je dužnost imenovalo Darinku Brđanović, dosadašnju šeficu kaznenog odjela.

Darinka Brđanović svečano je prisegnula na dužnost županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu nakon što ju je Državnoodvjetničko vijeće imenovalo na tu dužnost na sjednici ovaj tjedan.

Na toj će funkciji zamijeniti dosadašnju glavnu županijsku tuižiteljicu Biserku Šmer-Bajt kojoj je u svibnju istekao četverogodišnji mandat. Darinka Brđanović jedina se javila na javni natječaj.

Darinka Brđanović je od 2012. zamjenica županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu. Voditeljica je Kaznenog odjela te je imenovana kontakt osobom za Europsku pravosudnu mrežu u kaznenim predmetima.

U razdoblju od 2003. do 2009. godine Darinka Brđanović obnašala je dužnost općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Ludbregu. Prije toga bila je zamjenica u ODO-u u Varaždinu. U državnom odvjetništvu radi od 1996. godine gdje je došla kao vježbenica.


Tagovi: DARINKA BRđANOVIć NOVA šEFICA ODVJETNIšTVO VARAžDIN žDO

NEDAVNO OBJAVLJENO