Županijske ljekarne uvode online prodaju: po lijekove uskoro na internet

Objavljeno, 08. svibnja 2022. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / ARHIVA
AUTOR
Redakcijski tekst

Županijske ljekarne uskoro će imati i online prodaju svojeg asortimana koji će se moći naručiti i platiti putem interneta.

Djelatnost Ljekarne Koprivnica i Ljekarne Križevci s ukupno osam poslovnica proširit će se, dakle, ovih dana i na promet na malo putem interneta, što najprije mora potvrditi osnivač, Županijska skupština.

To znači kako će se uskoro putem interneta iz županijskih ljekarni moći naručiti dodatke prehrani, medicinske i kozmetičke proizvode i sav ostali asortiman ljekarni. Osim lijekova na recept, po njih ćete i dalje moći fizički dolaziti u ljekarnu.

To će, u svakom slučaju, značiti prilično olakšanje stanovnicima udaljenijih mjesta koji će, primjerice, lijekove protiv bolova, vitaminske pripravke, zavoje ili lijekove za skidanje temperature sada moći naručivati online te će im pošiljke dolaziti na kućnu adresu.

Plaća 10.300 kuna

Županijske ljekarne u Koprivnici, inače, imaju pet poslovnica s ljekarničkom maloprodajom: dvije u Koprivnici te po jedna Sokolovcu, Rasinji i Drnju. Ljekarne Križevci imaju tri: dvije u tom gradu i jednu u Svetom Ivanu Žabnu.

Ljekarne Koprivnica ostvarile su lani 34,4 milijuna kuna prihoda, što je 7 posto više nego predlani, a dobit je iznosila 1,2 milijuna kuna i bila je veća za trećinu. Ovog časa imaju 29 zaposlenih, a lani su u prosjeku zapošljavali 27 osobna. Prosječna neto plaća iznosila je oko 7900 kuna mjesečno.

Ljekarne Križevci imale su tijekom prošle godine 21,8 milijuna kuna prihoda (rast od 7,8 posto) te 306.000 kuna neto dobiti, što je više nego godinu ranije. U prosjeku su lani imali 15 zaposlenih, a prosječna neto plaća iznosila je oko 10.300 kuna mjesečno.


Tagovi: INTERNET LIJEKOVI LJEKARNE ONLINE

NEDAVNO OBJAVLJENO