HDZ DOBIVA NAJVIŠE

Županija strankama daje pola milijuna kuna, četiri puta više od Grada

Objavljeno, 01. prosinca 2019. Vijesti
# Foto: ŽUPANIJA / Sjednica Županijske skupštine u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Županijske vlasti u Koprivnici i iduće će godine političkim strankama iz proračuna isplatiti više od pola milijuna kuna.

Odluka o tome trebala bi biti potvrđena u ponedjeljak na sjednici Županijske skupštine koja će raspravljati o proračunu za iduću godinu teškom više od 700 milijuna kuna.

Rekordan proračun rezultat je prikazivanja prihoda i rashoda Opće bolnice, Doma zdravlja, škola i Ureda državne uprave koji od 1. siječnja prelazi u županijsku mjerodavnost. No, iz redovnog poslovanja prihodi Županije iznose tek nešto više od 70-ak milijuna kuna.

Lacković drugi po iznosu

Iznos za financiranje rada stranaka ostao je isti i težak je ukupno 515.000 kuna. Kriterij za dodjelu je broj vijećnika u Županijskoj skupštini. Najviše novca, tako, dobit će HDZ za svojih 12 vijećnika – oko 150.000 kuna.

Nezavisna lista Željka Lackovića sa sedam zastupnika dobit će 91.000 kuna, a županova stranka Mreža za šest vijećnika 75.000 kuna. Dalje slijede SDP i HSS kojima pripada po 60-ak tisuća, HSU i HNS (po 25.000) te Živi zid i Laburisti (po 12.000 kuna).

Grad Koprivnica, primjerice, iduće će godine iz proračuna političkim strankama dati 133.000 kuna, odnosno tek četvrtinu iznosa koji plaća Županija. Grad istodobno ima gotovo dvostruko veće izvorne prihode od Županije.


Tagovi: NOVAC STRANKE ZUIPANIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO