SUBVENCIONIRANJE KAMATA

Županija pokriva dio troškova stambenih kredita za najmanje 50 liječnika

Objavljeno, 09. listopada 2019. Vijesti
# Foto: Županija / Ugovor o kreditima za liječnike potpisali su župan Darko Koren i regionalna direktorica PBZ-a Martina Kožulj Omazić
AUTOR
Redakcijski tekst

Županija je odlučila subvencionirati kamate na stambene kredite za sve liječnike zaposlene u zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač.

Ugovor o tome u srijedu je potpisan s partnerskom bankom PBZ-om. Županija će subvencionirati dio redovnih kamata na stambene kredite u visini od 1,5 postotnih poena od ukupne kamatne stope tijekom prvih sedam godina otplate kredita.

Ugovor su danas u prostorijama Županije u Koprivnici potpisali župan Darko Koren i regionalna direktorica PBZ-a Martina Kožulj Omazić.

Kredit se može koristiti za kupnju kuće ili stana, izgradnju, adaptaciju ili proširenje stambenog objekata ili refinanciranje postojećeg stambenog kredita. Iznos subvencije kretat će se od 100.000 do najviše 500.000 kuna.

“U našim zdravstvenim ustanovama radi oko 220 liječnika, a interes za subvencioniranje, preko ankete koju smo proveli, dosad je iskazalo 50-ak liječnika. Projekcije govore kako bi se taj broj mogao povećati na 80-ak zahtjeva. To znači da smo na dobrom putu da liječnike zadržimo u našoj županiji”, zaključio je župan.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija


Tagovi: KAMATA KREDITI LIJECNICI žUPANIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO