ODUSTALI OD OBRTNIČKE

Županija nema novca za novu školu u Koprivnici, ali zato ima za golemu dvoranu u selu s 1400 stanovnika

Objavljeno, 02. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: GLAS PODRAVINE / Nedovršena megalomanska dvorana u Kalinovcu
AUTOR
Robert Mihaljević

Županijske vlasti u Koprivnici odustale su od izgradnje nove zgrade obrtničke škole. Riječ je o projektu koji su gurali gotovo deset godina, ali sada kažu da je projekt megalomanski jer stoji oko 80 milijuna kuna.

Da je riječ o u najmanju ruku vrlo dvojbenoj odluci potvrdila je i najava zajedničke konferencije za novinare gradonačelnika Mišela Jakšića i čelnika Gradskog vijeća Ivana Pala, koji je kao Korenov dožupan godinama snažno gurao projekt nove obrtničke. Jakšić odustajanje od projekta drži sramotnim, a o svemu će progovoriti idući tjedan.

Zato je župan Darko Koren najavio gradnju četiri nove sportske dvorane u Svetom Ivanu Žabnu, Svetom Petru Orehovcu, Kloštru Podravskom i Rasinji te dovršetak kontroverznog projekta sportske dvorane u Kalinovcu.

U tri općine u kojima se grade dvorane na vlasti je HDZ (Orehovec, Kloštar, Kalinovac), u jednoj HDZ-ov županijski koalicijski partner HNS (Rasinja), a jednu je osvojio nezavisni kandidat koji je u koaliciji s HDZ-om (Žabno). Koprivnicom vlada SDP u koaliciji s HSS-om.

Županija se za te projekte namjerava kreditno zadužiti za oko 30 milijuna kuna, a dvorane će sufinancirati i općine. Najviše pak upada u oko nedovršena dvorana u Kalinovcu za koju je trebalo izdvojiti čak 15 milijuna kuna.

Dvorana je još prije pet godina izgrađena gotovo do kraja, ali nikad nije uređena i opremljena. U prvu fazu izgradnje do ”pod krov” uloženo je 8,4 milijuna kuna, a bivša HDZ-ova vlast za to se kreditno zadužila.

Projekt se pak ne može kandidirati na natječaje za potpore iz fondova Europske unije jer je napravljen megalomanski. Hadezeova vlast, naime, željela je u selu koje ima 1400 stanovnika izgraditi sportsku dvoranu koja će zadovoljiti sve stroge uvjete za europska rukometna natjecanja.

Imat će, tako, doping prostore, teretanu, prostorije za službene osobe i tribinu od 500 sjedećih mjesta te propisane dimenzije rukometnog igrališta. U Kalinovcu djeluje ženski rukometni klub koji je nastupao u najnižoj, međužupanijskoj ligi.

Nezavisni načelnik Kalinovca Danijel Zvonar upozorava kako je tolika sportska dvorana potpuno besmislena jer njihovu školu pohađa jedva stotinjak djece. Osim toga, općina nema novca za njezino održavanje i režijske troškove.


Tagovi: DVORANA KALINOVAC OBRTNICKA SKOLA žUPANIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO