BROJ NESREĆA SMANJEN, ALI...

Županija na sjeveru s najviše poginulih u prometnim nesrećama prošle godine

Objavljeno, 05. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

U posljednjih deset godina broj prometnih nesreća s ozlijeđenim i poginulim osobama na sjeveru Hrvatske najviše je smanjen na području Krapinsko-zagorske, a najmanje u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Prema podacima MUP-a i Državnog zavoda za statistiku, na području Zagorja lani je bilo 207 nesreća sa stradalima, što je 50 posto manje nego tijekom 2008. godine. Istodobno je broj poginulih smanjen sa 19 na šest. U Bjelovaru pak broj nesreća smanjen je za samo 20 posto.

Na području Koprivničko-križevačke županije tijekom prošle godine bilo je ukupno 265 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, što je 42 posto manje nego prije deset godina. Smrtno stradalih bilo je sedam, otprilike za polovicu manje nego u 2008. godini.

U Međimurskoj županiji broj nesreća sa stradalima smanjen je za 40 posto, ali broj poginulih u prometu ostao je na otprilike istoj razini. Najviše smrtno stradalih na sjeveru, dakle, lani je bilo upravo na području Međimurja – ukupno deset. Prije deset godina pak imali su 11 poginulih.

Najviše poginulih prije deset godina zabilježeno je u Varaždinskoj (čak 26) i Virovitičko-podravskoj županiji (23).

Statistički podaci govore kako je sigurnost u prometu danas ipak na osjetno višoj razini nego prije deset godina, ali u MUP-u priznaju kako imaju još mnogo posla u prevenciji.

Jedan od nacionalnih projekata koji bi tome mogao doprinijeti svakako je i postavljanje fiksnih kamera za nadzor brzine na cestama na sjeveru Hrvatske.


Tagovi: POGINULI PROMETNE NESREćE STATISTIKA

NEDAVNO OBJAVLJENO