ŽUPAN PREDSTAVIO MJERU

Županija će im subvencionirati stambene kredite. Hoće li to zadržati liječnike?

Objavljeno, 31. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Županijske vlasti odlučile su subvencionirati stambene kredite svim liječnicima koji rade na njihovu području. Subvencija će iznositi 1,5 posto redovne kamatne stope.

Župan Darko Koren naglasio je u srijedu na konferenciji za novinare u Koprivnici kako je plan subvencionirati dio redovnih kamata,  i to s 1,5 posto tijekom prvih sedam godina otplate kredita koji su namijenjeni za kupnju kuće, stana, adaptaciju postojeće nekretnine ili refinanciranje postojećeg stambenog kredita.

“Na području županije u zdravstvenim ustanovama kojima smo osnivač radi oko 220 liječnika, a njih 40-ak je izrazilo interes za ovakvom vrstom pomoći. To znači da će oni plaćati kamatu na stambene kredite u visini od svega 0,6 posto, što je više nego prihvatljivo. Spremni smo krenuti u realizaciju ove mjere, čekamo samo da se o tome izjasni i Hrvatska liječnička komora s kojom smo u stalnom kontaktu”, napominje danas župan Darko Koren.

Zaključio je kako je Koprivničko-križevačka županija prva u Hrvatskoj predložila takav koncept koji su preuzele i Bjelovarsko-bilogorska te Varaždinska županija.

Župan Darko Koren sa suradnicima / Foto: Županija


Tagovi: KAMATE LIJECNICI žUPANIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO