NAJAVIO MOGUĆE POVLAČENJE

Župan Darko Koren spreman fotelju prepustiti HDZ-u, ali samo uz ovaj uvjet

Objavljeno, 30. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: ŽUPANIJA / Premijer sa šefom županijskog HDZ-a Darkom Sobotom i županom Darkom Korenom
AUTOR
Robert Mihaljević

Zanimljivi politički procesi odvijaju se u Koprivničko-križevačkoj županiji nakon prošlotjednog posjeta šefa HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića.

Kako smo neslužbeno doznali, Plenković je na zatvorenom sastanku s liderima lokalnog HDZ-a nedvosmisleno dao do znanja da baš i nije presretan situacijom u kojoj je njegova stranka tek junior partner u koaliciji sa županom Darkom Korenom iz Mreže, inače bivšim HSS-ovcem.

Da su se stvari počele mijenjati i preispitivati dao je naslutiti čelnik županijskog HDZ-a, dožupan Darko Sobota, koji ovih dana “vjeruje” da će HDZ na sljedećim izborima imati svoga kandidata za župana.

Još jasniji bio je župan Darko Koren u izjavi za današnje tiskano izdanje Glasa Podravine. Na pitanje gdje se vidi za dvije godine, odgovorio je kako bi “uloga saborskog zastupnika, nakon toliko godina na poziciji župana, bila logičan slijed”.

“Nije problem doći na listu za Sabor, ima mnogo malih stranaka koje bi te vrlo rado vidjele među svojim kandidatima. Ipak, ako ću biti kandidat, onda će to biti na listi koja mi garantira siguran ulazak u saborske klupe”, izjavio je Koren za Glas Podravine i dodao kako sve ovisi o “mogućem dogovoru s ozbiljnim političkim partnerom”.

Koren je, dakle, potvrdio da ga zanima saborska fotelja i pritom poslao jasnu poruku svojim partnerima iz HDZ-a. Ona otprilike glasi ovako – spreman sam vam prepustiti fotelju župana, ali samo ako me stavite dovoljno visoko na svoju listu za Sabor na idućim parlamentarnim izborima.

Problem je, međutim, što HDZ ovog časa nije iznjedrio dovoljno prepoznatljivog kandidata za župana. Njihova je sreća da ga nema ni najjača oporbena stranka – SDP.

U svakom slučaju, do lokalnih izbora još su dvije godine, ali sve će biti mnogo jasnije nakon parlamentarnih izbora koji bi se trebali održati iduće godine.


Tagovi: DARKO KOREN SABOR ZUPAN

NEDAVNO OBJAVLJENO