REKLA BLAGAJNICI DA JE NE DIRA

Zrinka izmislila da ima koronu pa su morali zatvoriti cijelu prodavaonicu

Objavljeno, 09. listopada 2021. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Zrinka (45) proglašena je krivom i osuđena jer je u dućanu izmislila da ima koronu, pa su se prodavačice uplašile, a trgovina je odmah zatvorena.

Kasnije se ispostavilo da je sve izmislila, pa je završila s optužnim prijedlogom. Prema presudi, kriva je jer je lani u travnju, na početku epidemije, u trgovini Bipa u Zagrebu u Ulici Vlade Gotovca širila lažne vijesti kojima je remetila mir i spokojstvo građana.

“I to tako da je radnici Mireli rekla kako ima koronu, te da joj ne prilazi, čime je počinila prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, navodi se u pravomoćnoj presudi.

Tijekom postupka ispitana je svjedokinja Mirela koja je tog dana poslijepodne bila u uredu trgovine Bipa kad je začula nekakvo komešanje u prodajnom prostoru te je odmah otišla tamo. Vidjela je da je jedna gospođa pala na tlo i pri padu srušila nekoliko proizvoda.

NALAZ JE NEGATIVAN

“Prišla joj je kolegica Martina te ju je pokušala podići, no ona joj je rekla da ne prilazi i da ima koronu. Kolegica ju je u šoku upitala ‘što ste rekli’, a ona je ponovila da ima koronu i neka joj ne prilazi te sama ustala i izišla van ispred trgovinemi i sjela na stepenice.

S obzirom da je to bio tek početak pandemije i nisam znala što činiti, nazvala sam nadređene, rekli su da zovem policiju i epidemiološku službu. Policija je brzo došla, ali gospođa se prije udaljila. Morali smo zatvoriti trgovinu sve dok nam epidemiolozi nisu javili da gospođa nije imala Covid, odnosno da je njen nalaz negativan”, ispričala je Mirela.

Inače, gospođa joj je poznata kao kupac i dosad nisu imali nikakvih problema s njom. Ona bi došla u dućan, uzela stvari koje su joj bile potrebne, platila i otišla. Nije stekla nikakav negativan dojam o njoj, niti je stekla dojam da ima bilo kakvih psihičkih problema, zaključila je voditeljica Bipine trgovine.

Zrinka je, dakle, proglašena krivom i osuđena na 160 njemačkih maraka kazne, odnosno 600 kuna. Mora platiti i 100 kuna troškova postupka.


Tagovi: BIPA DUćAN IZMISLILA KORONU KORONA TRGOVINA

NEDAVNO OBJAVLJENO