Zoran Milanović: Za veliku plaću Martine Dalić zaslužna je i Rusija

Objavljeno, 15. travnja 2024. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Predsjednik Zoran Milanović s gradonačelnikom Mišelom Jakšićem na glavnom gradskom trgu
AUTOR
Robert Mihaljević

Predsjednik Zoran Milanović boravio je u ponedjeljak u Koprivnici i Podravini te se osvrnuo na aktualne teme.

Kaže kako je tu došao na poziv gradonačelnika Koprivnice te načelnika Đelekovca i Peteranca “koji se bore protiv zuluma HDZ-a”.

“Svugdje je isto gdje HDZ nije na vlasti, oni opstruiraju te sredine”, kaže predsjednik danas.

Premijera i šefa HDZ-a Andreja Plenkovića nazvao je kumom kartela i glavnim zaštitnikom kriminala i korupcije.

“HDZ funkcionira kao kartel, samo što nema podmetnutih bombi i ubojstava. Srećom. Sve drugo je funkcioniranje kartela, kao narkokartela. Dokaza za to je previše. Jer ako hoda kao patka, ako se glasa kao patka, ako kvače kao patka, onda je patka”, rekao je Milanović.

Govorio je i o lokalnim temama te potvrdio da bivšeg šefa uprave Podravke Zvonimira Mršića vidi kao ministra u svojoj Vladi. On je odličan izbor, kaže.

“Mršić je bio predsjednik uprave Podravke. Danas je to Martina Dalić i ona je politički imenovana. Politički je bio imenovan i Zvonimir Mršić, kao Koprivničanac i član SDP-a.

Kad je riječ o plaći Martine Dalić, ta plaća je velika, neka bude velika, to je stvar dioničara Podravke. Plaća je velika i zbog poslovanja u Rusiji.

Podravkina farmaceutska tvrtka Belupo ima veliki rast prihoda i dobiti u Rusiji. To je dobro. Dabogda rast bio još veći. Lijekovi nisu pod sankcijama i Belupo se tu snašao.

Tako država može i treba funkcionirati”, naglasio je predsjednik Milanović.

Šef države tijekom dana je obišao infrastrukturne radove u Đelekovcu i Peterancu, susreo se s gradonačelnikom Koprivnice Mišelom Jakšićem i njegovim suradnicama te obišao tvornicu podložaka za jaja Hartmann, tvrtke koja je u vlasništvu istoimenog danskog diva.


Tagovi: KOPRIVNICA MARTINA DALIć PODRAVKA PREDSJEDNIK ZORAN MILANOVIć

NEDAVNO OBJAVLJENO