PREDSJEDNIK DRŽAVE

Zoran Milanović: Proglasite katastrofu i dajte nekome ček

Objavljeno, 03. siječnja 2021. Razgovori
# Foto: DANICA.HR / Zoran Milanović u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Predsjednik države Zoran Milanović izjavio je u nedjelju kako je nakon potresa svakako trebalo proglasiti stanje katastrofe.

“Ne znam zašto nije proglašena katastrofa. To su pravno jako važne stvari, jer se ne zna tko ima ček u ruci. Mora se proglasiti stanje da bi se iz tog stanja mogli izvlačiti zaključke.

Mora se proglasiti katastrofa i reći tko je tu glavni, je li to Božinović, Medved… Ne mogu ljudi preko maila naručivati kontejnere. Prvo, to košta, drugo mora se znati tko je odgovoran”, rekao je Milanović u razgovoru za N1.

Na pitanje zna li on kao predsjednik države tko je u ovom trenutku odgovoran, Milanović je rekao da je, dok se službeno ne proglasi, ta osoba premijer.

“Po meni bi to trebao biti Tomo Medved. Treba se znati vertikala, treba se znati tko odgovara. Vojska se dala maksimalno, ali sustav ne može počivati na vojsci koja ima 15.000 pripadnika.

Vojska je tu, ubit će se od posla, ali vojarna u Petrinji je čistim migom obnovljena i tamo su sad smješteni ljudi. To je čista sreća”, rekao je Milanović.

“Proglasite katastrofu i dajte nekome ček. Netko treba potpisivati ček”, naglasio je predsjednik u emisiji Točka na tjedan.

Dodao je da je u vrijeme migrantske krize 2015. za njegova premijerskog mandata ta odgovorna osoba bio ministar unutarnjih poslova, Ranko Ostojić.


Tagovi: N1 ZORAN MILANOVIć

NEDAVNO OBJAVLJENO