Znamo koliko zarađuju članovi uprave i nadzornog odbora Ine

Objavljeno, 14. svibnja 2024. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / Fotografija je snimljena u Okučanima
AUTOR
Robert Mihaljević

Doznali smo primanja uprave i nadzornog odbora mađarsko-hrvatske energetske kompanije Ine.

Nova predsjednica uprave Ine Zsuzsanna Eva Ortutay, koja je stupila na dužnost 1. srpnja lani, zarađivala je oko 15.600 eura bruto mjesečno. Riječ je o plaći i naknadama, ali bez bonusa za pretprošlu godinu jer tada nije bila u upravi.

Hrvatski članovi uprave Ine Miroslav Skalicki, Hrvoje Šimović i Marin Zovko primali su lani oko 13.500 eura bruto mjesečno. U taj prosjek ulazi i po 31.000 eura bonusa koji je svakom isplaćen odjednom za dobre rezultate u pretprošloj godini.

Bivši predsjednik uprave Peter Ratatics, koji je na toj funkciji bio do kraja lipnja prošle godine, zarađivao je 16.800 eura bruto mjesečno (on je dobio 31.000 eura bonusa i to ulazi u mjesečni prosjek njegovih primanja).

Šef nadzornog

Dva preostala mađarska člana uprave nemaju pravo na nikakvu naknadu od Ine jer plaću dobivaju u sustavu MOL grupe u kojoj su formalno zaposleni.

Predsjednik Nadzornog odbora Ine Damir Mikuljan lani je dobivao mjesečnu naknadu od 6200 eura bruto. Članovi nadzornog odbora pak dobivali su po 4250 eura mjesečno.

Inače, prosječna neto plaća svih zaposlenih u kompaniji lani je iznosila 1800 eura (2500 eura bruto), što je 170 eura više nego predlani. Ina je prošle godine porosječno zapošljavala 2960 radnika, što je 110 zaposlenih manje.


Tagovi: 2023 INA NADZORNI ODBOR PLAćE UPRAVA

NEDAVNO OBJAVLJENO