RAPSODIJA DOBRE KAPLJICE

Zlatna vina na međunarodnoj izložbi na PRC-u, šampionom proglašen traminac

Objavljeno, 29. lipnja 2019. Zabavno
# Foto: Koprivničko-križevačka županija
AUTOR
Redakcijski tekst

Predikatno vino Traminac 2017., izborna berba prosušenih bobica, proizvođača Josipa Rajakovića iz Krašića proglašeno je šampionom izložbe “Zlatna vina Alpe Adria 2019” u petak u Koprivnici.

U kategoriji crnih vina najbolje ocijenjeno vino je Zweigelt 2017., proizvođača  Avino –Iris i Stefan Auer iz austrijske Koruške. Sva vina pristigla iz Austrije većinom su nagrađena zlatnim medaljama. Među uzorcima iz Mađarske, ove godine je najbolje ocijenjeno vino Chardonnay, ali i vino Cserszegi fuszeres, jedna od najpoznatijih mađarskih sorata, priopćeno je iz Ureda župana.

Na izložbu je pristiglo ukupno 31 vino, a najviše uzoraka bilo je  iz Hrvatske (14), zatim Mađarske (9) i Austrije (8).

Među ostalim zlatnim vinima izdvojena su dva vina s osvojenih 88 bodova – Rajnski rizling Vinarije Kostanjevac i Pinot sivi Vinarije Matočec te Traminac Gašparić s 87 bodova, sva s područja Koprivničko-križevačke županije.

Izložba je održana u Podravkinom rekreacijskom centru, popularnom PRC-u, na kojem je priređen i prigodan domjenak za izlagače i uzvanike.

Na manifestaciji su se okupili vinari s najbolje ocijenjenim vinima (zlatnim vinima) na izložbama u regijama članica Saveza i šire, a ocjenjivalo ih je međunarodno povjerenstvo na čijem je čelu bila dr. sc. Ana-Marija Jagatić Korenika.


Tagovi: IZLOZBA VINA PRC ZUPAN

NEDAVNO OBJAVLJENO