Zgodni muškarac sa skupim parfemom i odjećom prevario desetke žena

Objavljeno, 27. lipnja 2023. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ARHIVA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Zdravstvena radnica u privatnoj ambulanti požalila se ovaj tjedan na zgodnog prevaranta koji je operirao po Zagrebu žicajući novac za taksi.

Objavila je i njegove fotografije uz napomenu kako nosi markiranu odjeću i koristi skupe parfeme. I ona je pala na njegov šarm te mu dala traženi novac. Upozorila je pritom druge da ne nasjedaju na njegovu priču otkirivši i kako ga je skupina prevarenih ljudi iz Zagreba već prijavila policiji.

“Čula sam od drugih da je priča uvijek ista: skupi auto se zaključao s ključevima unutra, a njegovi su na moru, pa mu treba novac za taksi jer živi u kući u okolici Zagreba. Čim uzme rezervne ključeve, vraća novac”, rekla je prevarena žena.

Zaključan auto

Šarmanti prevarant nakon toga je brzo otkriven i uhićen. Kako je danas otkrila policija, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela prijevare na štetu 22 osobe.

Kako doznajemo, žrtve su mu uglavnom bile žene koje je uspio zavarati svojim šarmom, izgledom i skupom odjećom te su mu povjerovale.

” Sumnja se da je počinio pet kaznenih djela prijevara te dva produljena kaznena djela prijevare na štetu 22 osobe, i to tako da je od studenoga lani do lipnja ove godine na području Zagreba prilazio oštećenim osobama, lažno im se predstavljao kao odvjetnik ili zaposlenik tvrtke.

Dovodio ih je u zabludu kako su mu u automobilu ili uredu ostali zaključani ključevi i osobne stvari, poradi čega je od njih tražio novčanu pomoć za potrebe prijevoza taksi vozilom do svoje adrese stanovanja kako bi otišao po rezervni ključ.

Policija poziva i druge

Nakon što su oštećene osobe povjerovale u njegovu lažnu priču, dale su mu novčane iznose do čak 200 eura. Obećao je po povratku do vozila ili ureda nazvati i vratiti novac koji su mu dali, a što nije učinio već je na štetu 22 osobe sebi pribavio protupravnu korist od 2330 eura.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku. Policijski službenici nastavljaju poduzimati mjere i radnje zbog postojanja osnova sumnje kako je počinio istovrsna kaznena djela na štetu većeg broja građana, a da oštećeni prijevarni događaj nisu prijavili policiji.

Ovim putem savjetujemo takve osobe koje su na ovakav način prevarene, a nisu podnijeli prijavu policiji to mogu učiniti u njima najbližoj policijskoj postaji ili na telefon 192″, rekli su u utorak u zagrebačkoj policiji.


Tagovi: NOVAC ZA TAKSI PREVARA PREVARANT ZAGREB ZGODNI MUšKARAC

NEDAVNO OBJAVLJENO