Zet zarazio tasta Covidom. Tast umro, zetu prijeti 12 godina zatvora

Objavljeno, 02. kolovoza 2022. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Općinsko državno odvjetništvo donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv muškarca (42) zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi.

Njega se sumnjiči da je bio zaražen Covidom te je, umjesto da bude izoliran u kući, zarazio tasta koji je kasnije preminuo od iste bolesti.

“Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 42-godišnjak od 13. studenoga do 19. studenoga lan u Virovitici, počinio navedeno kazneno djelo znajući da mu je dijagnosticirana akutna respiratorna bolest Covid-19 i da mu je određena izolacija na adresi prebivališta.

Osnovano se sumnja da se okrivljeni 42-godišnjak, pristajući ugroziti zdravlje drugih ukućana i svjestan lošeg zdravstvenog stanja njegovog tasta, nije izolirao u jednu prostoriju obiteljske kuće, već se kretao po drugim prostorijama i bio u neposrednom kontaktu s tastom kojeg je zarazio virusom.

Tast se uslijed te zaraze razbolio od respiratorne bolesti Covid-19 zbog čega je morao biti hospitaliziran u respiracijskom centru KBC-a Osijek u kojem je preminuo 26. studenoga”, otkrili su u utorak iz državnog odvjetništva u Virovitici.

Podigne li se optužnica i dokaže li mu se krivnja, mogao bi dobiti do 12 godina zatvora, kolika je najveća kazna za to kazneno djelo za koje ga se tereti.


Tagovi: COVID TAST UMRO VIROVITICA ZARAZIO ZET

NEDAVNO OBJAVLJENO