IPAK NE IDU U ISTRAŽNI ZATVOR

Ženi pucali po kući i stavljali joj lampaše na prozor. Sudac ih je pustio

Objavljeno, 19. siječnja 2020. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Nesretnoj ženi (38) pucali su iz pištolja po kući, stavljali joj lampaše i osmrtnice s plastičnom bombom, ali sudac istrage ipak ih je pustio da se brane sa slobode.

Dvojica muškaraca starih 33 i 36 godina uhićena su zbog pokušaja iznude 56.000 kuna od žene (38) iz Patkovca kod Bjelovara. Dio kriminalne skupine je i 39-godišnjakinja koja im je pomagala u počinjenju kaznenog djela, ali ona nije uhićena.

Nakon prvog ispitivanja, Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici u petak je predložilo da se dvojici muškaraca odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i supočiniteljicu te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

MJERE OPREZA

No, sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru nije usvojio prijedlog, već im je izrekao mjere opreza. Moraju se redovito javljati u policiju dvaput tjedno te se ne smiju približavati oštećenici (38) i supočiniteljici (39).

Sve je počelo carinskim nadzorom u kafiću u vlasništvu 36-godišnjaka. Njemu su u lokalu navodno otkrili piće koje je prodavao na crno, pa su mu napisali kaznu od 56.000 kuna. I tu počinju nevolje za nesretnu Patkovčanku od koje trojac traži da podmiri taj iznos.

Ona je bila konobarica u tom lokalu pa ju je gazda okrivio za prekršaj zbog kojeg je kažnjen. No, nije pristajala platiti kaznu jer se nije smatrala krivom. Nakon toga, trojac joj je priredio pravi pakao.

Prvo su joj potkraj listopada lani zapalili lampaš na prozoru kuće u Patkovcu za koji su kao posebnu prijetnju zataknuli plastičnu bombu. U poštanski sandučić pak ubacili su osmrtnicu na kojoj su napisali njezino ime i tekst “preminula zbog dugovanja u 38. godini“.

ISPALIO VIŠE HITACA

No, kako žena i dalje nije pristala platiti 56.000 kuna, na blagdan Svih svetih, oko 1 ujutro, iz automobila na kuću su joj ispalili najmanje tri hica iz pištolja.

Jedan metak proletio je kroz staklo prozora sobe u kojoj je tog časa spavala prestravljena žena, a druga dva hica probila su prozor sobe u kojoj je spavala njezina devetogodišnja kći.

Upute im je dao gazda kafića (36). Automobil je vozila žena (39), a muškarac (33) je bio na suvozačkom mjestu te je tijekom vožnje na kuću konobarice u Patkovcu ispalio više hitaca iz pištolja.

U petak navečer uhićeni su i pritvoreni gazda kafića i njegov pomagač kod kojeg je u kući pronađena i ručno izrađena nelegalna puška. Treća osumnjičenica od početka se brani sa slobode, a čini se kako je policiji sve priznala.


Tagovi: BJELOVAR IZNUDA KONOBARICA LAMPAšI OSMRTNICA PRITVOR

NEDAVNO OBJAVLJENO