'IZBOST ĆU TE NOŽEM'

Ženi prijetio smrću. Opet traže uvjetnu presudu premda je i lani osuđen zbog prijetnji

Objavljeno, 20. kolovoza 2019. Vijesti
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Anđelko (39) trebao bi biti osuđen na 11 mjeseci uvjetnog zatvora jer je izvanbračnoj supruzi s kojom živi izrekao prijetnje smrću, koje su kod žene izazvale ozbiljan osjećaj straha za vlastiti život i sigurnost.

Za razvedenog oca troje male djece iz okolice Daruvara bjelovarsko državno odvjetništvo traži uvjetnu kaznu premda je već pravomoćno osuđivan, i to za isto kazneno djelo. Presudom Općinskog suda u Bjelovaru, koja je postala pravomoćna lani u ožujku, uvjetno je zbog prijetnje osuđen na osam mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine.

Osim toga, već je 2010. godine bio u zatvoru, navodi se u kaznenom nalogu Općinskog suda u Bjelovaru.

Prema optužnici ODO-a u Bjelovaru, Anđelko je “9. svibnja ove godine u 20.15 sati bez razloga i povoda, s ciljem da ustraši izvanbračnu suprugu, tijekom ispoljavanja nasilja u obitelji istoj rekao: Ukoliko pozoveš policiju, nožem ću te izbosti prije nego što dođu”.

Prijetnju je, dakle, izrekao u trenutku dok mu je trajao rok kušnje zbog lanjske uvjetne kazne za isto kazneno djelo. Tužitelji opet traže – uvjetnu kaznu.

Izvanbračni suprug, stoji u optužnici, “bezrazložno je uputio riječi inkriminiranog sadržaja žrtvi, što je za posljedicu imalo bojazan žrtve za vlastitu sigurnost i tjelesni integritet”.

-Budući da okrivljenik i žrtva žive u izvanbračnoj zajednici, djelo je kvalificirano kao prijetnja prema bliskoj osobi – zaključuje ODO u Bjelovaru.


Tagovi: NASILJE OPTUZNICA PRIJETNJA ZENA

NEDAVNO OBJAVLJENO