Žena se htjela osvetiti bivšem mužu pa zapalila kamion pun goriva!

Objavljeno, 14. lipnja 2022. Crna kronika
# Foto: VATROGASCI / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Osvetnica (49) puštena je iz pritvora nakon što je pokušala zapaliti teretno vozilo puno bačvi s gorivom misleći da je u vlasništvu bivšeg supruga.

No, određena joj je zabrana približavanja bivšem mužu, a mora se dvaput tjedno javljati mjerodavnoj policijskoj postaji u Slatini. Tereti se za počinjenje kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te krađe.

“Postoji osnovana sumnja da je 49-godišnjakinja počinila navedena kaznena djela 15. svibnja ove godine između 13.30 i 16.30 sati u jednom naselju na području Virovitičko-podravske županije (Četekovac, op. a.).

Sumnja se da je iz otključane dvorišne prostorije (smočnica) uzela električni roštilj, veću količinu alkoholnih pića i sokova te ih stavila u građevinska kolica (ukupna vrijednost oko 2500 kuna), te je potom iz teretnog automobila uzela dvije motorne pile (vrijednost oko 7500 kuna) u vlasništvu drugog oštećenika. 

Otuđene predmete je odnijela kući, a potom je, u cilju da se osveti i dovede u opasnost imovinu većeg opsega od bivšeg izvanbračnog supruga, u dvorištu obiteljske kuće, smatrajući da je teretni automobil njegovo vlasništvo, šibicama zapalila zapaljivu tekućinu i prolila ju po tovarnom sanduku.

U sanduku je bio prijenosni rezervoar za gorivo s 420 litara dizela, jedna metalna bačva s oko 50 litara goriva eurosuper, tri pvc spremnika od po osam litara s mješavinom benzina i ulja te zračni filteri za traktor. 

Došlo je do zapaljenja i prijenosa topline na PVC kanistre ispunjene benzinom i gorenja plastike i zračnih filtera za traktor. Požar je uspio ugasiti oštećenikov sin pa se nije proširio na teretni automobil parkiran uz dvorišnu prostoriju i obiteljsku kuću, ni na stvari u teretnom vozilu”, navode općinski tužitelji.


Tagovi: GORIVO KAMION SLATINA ZAPALILA žENA

NEDAVNO OBJAVLJENO