Žena povjerovala da je slučajno osvojila 800.000 eura. Ostatak priče znate…

Objavljeno, 21. lipnja 2024. Crna kronika
# Foto: UNSPLASH / Abigail Keenan / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Naivna žena iz Međimurja ostala je brz više tisuća eura nakon što je povjerovala kako je slučajno od poznate svjetske tvrtke dobila nagradu od 800.000 eura.

“Policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće primili su prijavu 43-godišnjakinje zbog počinjenja kaznenog djela prijevare na njenu štetu.

Iz prijave proizlazi kako je oštećena sredinom travnja ove godine putem mobilne komunikacijske aplikacije stupila u kontakt s osobom koja joj se predstavila kao generalni direktor jedne od svjetski poznatih tvrtki za dostavu pošiljaka.

Tijekom spomenute komunikacije obaviještena je kako je osvojila 800.000 eura te će joj novac dostaviti na kućnu adresu. Kako bi primila iznos, oštećena je najprije morala platiti troškove dostave, carinjenja i drugo, što je i učinila.

Od travnja do lipnja u više navrata ukupno je uplatila nekoliko tisuća eura na bankovne račune raznih primatelja. No, prevarant je i dalje tražio nove uplate te je shvatila kako je prevarena i događaj prijavila policiji.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela prijevare, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu”, kažu u međimurskoj policiji.

Policija opet upozorava:

Ponovno želimo upozorite sve građane da kod svih ponuda putem interneta, odnosno raznih mobilnih komunikacijskih aplikacija, u kojima se nudi laka, brza i velika zarade, moraju posumnjati na prijevaru. 

U prosincu lani u Ravnateljstvu policije predstavljena je preventivna kampanja naziva „Web heroj“, pod sloganom „Ulovimo lika s weba koji tvoje eure vreba“, kako bi se što većem broju građana približila važnost znanja o oblicima kibernetičkog kriminala, opasnostima te mjerama zaštite.


Tagovi: INTERNET MEđIMURJE OSVOJILA NOVAC PRIJEVARA žENA POVJEROVALA

NEDAVNO OBJAVLJENO