POSKLIZNULA SE NA PLOČNIKU

Žena pala kad je vidjela svijeću i osmrtnicu. Grad joj mora platiti odštetu

Objavljeno, 14. veljače 2020. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Spremačici koja je gurajući bicikl pala na pločniku i ozlijedila rame Grad mora platiti 12.600 kuna odštete i 21.400 kuna parničnih troškova.

Tako je u petak nepravomoćno presudio Općinski sud, a Grad će se žaliti na presudu. Spremačica Vera tog je jutra u siječnju 2016. godine oko 6.15 sati išla na posao u srednjoškolski centar u Bjelovar.

Gurala je bicikl jer je pločnik bio zaleđen i neočišćen. Pala je ispred kuće u Ulici Milana Šufflayja u kojoj je dan prije preminula vlasnica. Pred kućom je, kaže, vidjela svijeću i osmrtnicu te se u sekundi poskliznula i pala.

Udarila je desnim ramenom o pločnik i glavom o rub kuće. Ne zna koliko je tako nepomično ležala, ali kasnije se nekako uspjela pridići. Završila je u bolnici i na bolovanju.

Grad Bjelovar branio se kako su prostor ispred kuće od snijega i leda dužni čistiti vlasnici te je u cijelosti odbacio sve navode iz tužbe. No, sud je ustanovio kako je kuća bila prazna jer je vlasnica dan ranije preminula.

Osim toga, nezgoda se odigrala na biciklističkoj stazi koja je bila neočišćena od snijega, pa se nesretna žena tamo nije mogla ni voziti.


Tagovi: LED ODSTETA PAD PLOčNIK ZENA

NEDAVNO OBJAVLJENO