Žena osuđena jer je muža nazvala pederom

Objavljeno, 21. svibnja 2024. Crna kronika
# Foto: IAM OS / UNSPLASH / ILUSTRACIJA
AUTOR
Robert Mihaljević

Zagrebačka poduzetnica proglašena je krivom i osuđena jer je bivšeg supruga nazvala pederom.

Prema presudi, učinila je to potkraj prosinca oko 19.30 sati u Zagrebu, a time je “počinila psihičko nasilje u obitelji prema svom bivšem suprugu”.

“Poslala mu je e-mail u kojem ga je nazvala pederom, što je kod njega prouzročilo uznemirenost i povredu dostojanstva, čime je počinila nasilje u obitelji i prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji”, navodi sutkinja ovaj tjedan.

Ključan dokaz na sudu bio je “preslik e-maila koji je okrivljenica poslala bivšem suprugu te je utvrđeno da je u istom bivšeg supruga nazvala pederom”. Poduzetnica (47) kažnjena je sa 180 eura, što je ispod zakonskog minimuma, te mora platiti 40 eura troškova postupka.

Nije došla

“Sud je okrivljenici kao olakotnu okolnost uzeo da do sada nije prekršajno kažnjavana, dok otegotnih okolnosti nije našao, zbog čega joj je izrekao novčanu kaznu ispod zakonom propisanog minimalnog iznosa.

Sud je, naime, uvjerenja da će se i takvom kaznom postići opća svrha prekršajnopravnih sankcija te svrha kažnjavanja definirana Prekršajnim zakonom”, naglasila je sutkinja.

Kako se uredno primljenom pozivu za glavnu raspravu nije odazvala, a izostanak nije opravdala, sud je proveo glavnu raspravu bez nje držeći da ispitivanje okrivljene nije potrebno i nije od utjecaja na donošenje presude, ističe se u rješenju.

Presuda je nepravomoćna i poduzetnica se na nju može žaliti u zakonom predviđenom roku, nakon što joj pisano obrazloženje stigne na kućnu adresu u Zagrebu.


Tagovi: MUž PEDER PODUZETNICA ZAGREB žENA OSUđENA

NEDAVNO OBJAVLJENO