LIJEK I DALJE U PRIMJENI

Žena oslijepila nakon što je tri tjedna uzimala lijekove protiv bolova!

Objavljeno, 02. lipnja 2019. Zdravlje
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Trgovkinja iz okolice Bjelovara dobit će 203.000 kuna odštete jer je oslijepila uzimajući Belupov lijek Lubor zbog bolova u leđima i vratu, otkriva portal Telegram.

Gospođa Suzana u tri tjedna popila je oko 30 tableta Lubora koje joj je prepisao obiteljski liječnik. Nakon toga, izbio joj je osip na ustima i očima i na koncu je potpuno oslijepila. Dijagnoza je glasila – toksična epidermalna nekroliza koja je rezultirala srastanjem očnih jabučica, piše Telegram. Općinski građanski sud u Zagrebu ustanovio je kako je njezina sljepoća izravna posljedica konzumiranja Lubora.

Aktivna supstanca lijeka je piroksikam za kojeg su od ranije poznate teške nuspojave, pa je njegova upotreba ograničena odlukom Europske agencije za lijekove. Zaključeno je kako se antireumatik piroksikam može koristiti najviše 14 dana, i to u preporučenim dnevnim dozama od 20 miligrama. Govorilo se i kako ta supstanca povećava rizik od infarkta za čak 40 posto.

Lubor je i dalje na bolničkoj listi lijekova u Hrvatskoj u kapsulama od 20 miligrama, a koriste se i ampule od 40 miligrama, navodi Telegram.


Tagovi: BELUPO LUBOR ODSTETA OSLIJEPILA

NEDAVNO OBJAVLJENO