OSUĐENA NA UVJETAN ZATVOR

Žena nakon svađe muža premlatila drvenom drškom metle, izgubio je oko

Objavljeno, 04. listopada 2021. Crna kronika
# Foto: YOUTUBE screenshot / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Žena (48) teško je ozlijedila supruga drvenom drškom metle kojom ga je nakon svađe u hodniku obiteljske kuće izudarala po glavi te je nesretni čovjek ostao bez lijevog oka.

Premda joj je prijetila kazna do deset godina zatvora jer je teško nasilje počinila prema bliskom članu obitelji, Općinski sud u Koprivnici ovih ju je dana nepravomoćno osudio na godinu dana uvjetnog zatvora. Tužitelji su najavili žalbu na presudu smatrajući je preblagom.

Žena je drškom drvene metle teško ozlijedila supruga nakon žestoke svađe u Virju kod Đurđevca. Nesretnik je nakon udarca oslijepio na lijevo oko.

Prema optužnici, 48-godišnjakinja je tijekom noći s 25. na 26. veljače 2019. godine u hodniku obiteljske kuće u Virju, nakon svađe sa svojim suprugom, drškom drvene metle snažno ga dvaput udarila u predio lijevoga oka. Udarcem mu je nanijela teške ozljede: puknuće očne jabučice, odljepljivanje mrežnice, izljev krvi u oko.

Žena je proglašena krivom da je dvaput snažno udarila svog supruga u predio lijevoga oka i time mu nanijela osobito teške ozljede uslijed kojih je oštećenik potpuno i trajno izgubio vid na tom oku.

“Žalba je podnesena jer je sud pogrešno primijenio zakon koji nije smio biti primijenjen, kao i zbog odluke o kazni jer državno odvjetništvo smatra kako je uvjetna osuda neprihvatljiva s obzirom na težinu i okolnosti počinjenog kaznenog djela”, kažu u koprivničkom tužiteljstvu.


Tagovi: DRšKA METLE IZGUBIO OKO MUž PRESUDA PRETUKLA MUžA VIRJE žENA

NEDAVNO OBJAVLJENO