OSUĐEN NA 18 MJESECI ZATVORA

Žena mu sakrila rakiju pa prijetio smrću njoj, ocu i sutkinji

Objavljeno, 07. studenoga 2020. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Mladen (53) osuđen je na 18 mjeseci zatvora jer je zaprijetio smrću ocu, supruzi, sinu i prekršajnoj sutkinji kod koje je bio na raspravi zbog obiteljskog nasilja.

Prijetnje su se dogodile u više navrata potkraj srpnja u okolici Bjelovara, a Mladen je uhićen 23. srpnja ove godine. U istražnom zatvoru bio je sve do izricanja presude.

Prema presudi, Mladen je rekao da će pobiti oca, suprugu i sina čim se vrati kući jer je otac galamio na njega, nakon čega je uhićen.

No, prije toga, sredinom srpnja, nezadovoljan prekršajnim postupkom zbog obiteljskog nasilja za koji ga je prijavila supruga, u obiteljskoj kući zaprijetio da će ubiti suprugu i sutkinju, “vlašku kurvu”, te na koncu i sebe.

Prijetio je i supruzi prije toga jer mu je iz ruku istrgnula pušku ručne izrade. “Sprašit ću ti metak u glavu”, rekao joj je.

NAŠAO DVIJE KUTIJE PIVA

Sinu je pak rekao da će mu nožem “rasporiti trbušinu”, stoji u nepravomoćnoj presudi prema kojoj će osam mjeseci provesti u zatvoru, a deset mjeseci je uvjetna kazna.

Mladen je na sudu poricao sva nedjela koja su mu se stavila na teret. Posebno je opovrgavao prijetnje sutknji.

“Taj dan kad sam trebao ići na sud bolio me želudac i htio sam popiti malo rakije da si olakšam bolove. Žena mi je rekla da nema rakije, a ja sam znao da ju je sakrila.

Nisam tada rekao da ću ubiti sutkinju i ženu ako budem osuđen, rekao sam da ću ubiti sebe.

Kad sam tražio rakiju, našao sam dvije kutije piva prekrivenog krpama i pitao ženu čije je to pivo. Kad mi je rekla da nije ničije, ja sam ga bacio s tavana nije ničije”, branio se na sudu.

No, sudac mu nije povjerovao te ga je proglasio krivim i osudio na 18 mjeseci zatvora.


Tagovi: PRIJETNJA RAKIJA SUTKINJA ZATVOR žENA

NEDAVNO OBJAVLJENO