PRAVOMOĆNA PRESUDA

Žena ga želi ostaviti, muž joj prijetio smrću. Osuđen na šest mjeseci zatvora

Objavljeno, 26. listopada 2019. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA (fotografija nema veze s tekstom)
AUTOR
Redakcijski tekst

Damir (48) iz Virovitice osuđen je na šest mjeseci bezuvjetnog zatvora jer je prijetio smrću supruzi Ani koja već dulje želi rastavu braka, čemu se on žestoko protivi.

Prema presudi koja je ovaj tjedan postala pravomoćna, Damir je Anu nazvao telefonom te joj rekao da će rasprodati svu zemlju koju imaju i potom presuditi njoj i sebi. Ona se uplašila za život te ga prijavila policiji.

Muž je zbog istih kaznenih djela već dvaput pravomoćno osuđivan, ali na uvjetne zatvorske kazne. Ovaj put će morati u zatvor. Oba puta, tijekom 2013. i 2014., supruzi je prijetio smrću jer ga je htjela ostaviti.

Posljednju prijetnju izrekao joj je dok je nesretna žena bila u Novalji na Pagu i odmah ga je prijavila tamošnjoj policiji. Osim njenog iskaza, ključno je bilo i svjedočenje Anine majke.

Majka je, naime, na sudu ispričala kako ih je o prijetnjama izvijestio susjed Đuro koji je u dobrim odnosima s Damirom. Đuro je, međutim, na sudu iznenada sve opovrgnuo, ali sud je ipak povjerovao Aninoj majci.

Damir se, unatoč svemu, i dalje protivi razvodu braka, pa se očekuje mučan sudski postupak za razvrgnuće bračne zajednice.


Tagovi: MUZ PRIJETNJA SMRćU ZATVOR

NEDAVNO OBJAVLJENO