Željko: Plavokosa djevojka Matea mi natočila krivo gorivo u automobil

Objavljeno, 28. veljače 2023. Crna kronika
# Foto: LUKOIL / IUSTRACIJA / Nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Plavokosa djevojka natočila je Željku krivo gorivo u spremnik njegova automobila na benzinskoj postaji kod Bjelovara.

Neobičan slučaj dogodio se u rujnu oko 12.10 sati na benzinskoj postaji “MPM Bjelovar – motel” u Predavcu. Djevojka, zaposlenica INA-e umjesto eurodizela natočila je eurosuper 95, zbog čega je nastala šteta na automobilu marke Seat bjelovarskih oznaka.

Željko je na sudu ispričao kako je nakon nekoliko kilometara vožnje njegov Seat počeo “trokirati”, pa je odvučen u servis u Predavcu u kojem je ustanovljeno da je u spremnik vozila natočeno pogrešno gorivo. Željko je s INA-om pokušao dogovoriti odštetu, ali nije uspio pa ih je tužio.

“Tog dana je sa mnom u vozilu bila supruga te nam je prišla mlada ženska osoba s plavom kosom, navodno Matea iz Korenova. Dao sam joj kroz prozor automobila 200 kuna i rekao da za te novce natoči eurodizel i predao joj je ključ od spremnika za gorivo.

Nakon što je ulila gorivo u automobil i vratila ključ, krenuo sam prema Predavcu, no nakon nekih dva kilometra sam primijetio da mi automobil nešto trza i praktički sam u leru jedva došao do kuće”, rekao je Željko.

INA sve opovrgava

Sa susjedom je potom otišao na benzinsku i rekao djevojci da mu je vjerojatno ulila krivo gorivo, ali ona je rekla da nije i nakon toga s njom više nije razgovarao. INA je na sudu sve opovrgnula navodeći kako je ili Željko krivo rekao koje gorivo treba točiti ili je na poklopcu za gorivo krivo pisalo što se toči.

Sudac je pak upozorio kako je malo neobično da INA nije predložila da se sasluša i Matea koja vrlo brzo nakon spornog događaja više nije radila na benzinskoj.

“Ostalo je sasvim nepoznato nakon svih izvedenih dokaza, obzirom da nije saslušana zaposlenica INA-e u kritičnom razdoblju, zbog čega je ona ulila krivo pogonsko gorivo u rezervoar automobila. Je li se očito zabunila ili je propustila točno čuti ono što je tužitelj od nje tražio, a nije ga ponovo pitala.

Ili stoga što je bila iz nekih svojih osobnih razloga zamišljena i nije bila niti svjesna da ulijeva krivo gorivo. No, to su sve pretpostavke koje samo eventualno mogu biti istinite, a bez iskaza te djelatnice će ta činjenica svakako ostati nepoznata”, zaključio je u utorak bjelovarski sudac.

Dosudio je INA-i da Željku isplati 106,18 eura odštete i podmiri mu 133,53 eura troškova postupka. Presuda je nepravomoćna i INA se na nju može žaliti.


Tagovi: BENZINSKA BJELOVAR INA KRIVO GORIVO ODšTETA SUD

NEDAVNO OBJAVLJENO