KRIVOTVORIO SUPRUGIN POTPIS

Željko (70) se zaljubio pa se na prevaru razveo od supruge. Prijeti mu zatvor

Objavljeno, 30. siječnja 2022. Crna kronika
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Umirovljenik Željko (70) zaradio je kaznenu optužnicu jer se zaljubio u drugu pa se na prevaru u roku od samo mjesec dana razveo od supuge (67).

Prema optužnici, tereti ga se da je predlani u rujnu u Karlovcu odvjetniku dao punomoć kojom ga on i supruga ovlašćuju da podnese prijedlog za sporazumni razvod braka u njihovo ime.

“No, potpisao je na punomoći i suprugu bez njezinog znanja i ovlaštenja te je predao odvjetniku koji je na temelju punomoći podnio prijedlog za sporazumni razvod braka. Dakle, izradio je lažnu ispravu“, navode tužitelji koji za Željka traže šest mjeseci zatvora uvjetno.

Zahvaljujući toj punomoći, nakon samo mjesec dana njihov je brak i službeno bio razvrgnut na sudu. Nakon što je supruga za to doznala, podnijela je protiv muža kaznenu prijavu.

Supružnici su živjeli u Njemačkoj. Prevarena žena kaže kako je doznala da suprug ima ljubavnicu, i to nakon što je lani u siječnju otišao u Hrvatsku jer je, kako je rekao, morao na kontrolu liječniku.

SAZNALA ZA DRUGU

“U ožujku je nazvao našu kćer i rekao joj da mi prenese da je on podnio zahtjev za razvod braka. Nazvala sam nakon toga Općinski sud da se raspitam o zahtjevu za razvod i tada mi je službenik na sudu rekao da sam razvedena od listopada 2020. godine.

Nakon toga sam nazvala odvjetnika koji mi je rekao da je moj tadašnji suprug donio punomoć i rekao da sam i ja potpisala. Nikad nismo muž i ja razgovarali o razvodu braka”, ispričala je supruga tijekom istrage,

Željko pak sve opovrgava. Tvrdi da je rekao ženi da se želi rastati i ona se s tim složila i rekla mu da on mora sve platiti jer ona nema novca.

“Otišao sam svom odvjetniku koji mi je rekao da za sporazumni zahtjev za razvod braka punomoć trebamo potpisati oboje. Obavijestio sam ženu i ona se s tim složila sve dok nije saznala da sam pronašao drugu te me je nakon toga tužila”, tvrdi Željko.

Supružnici su službeno i dalje rastavljeni jer se čeka pravorijek optužnice koja je protiv Željka podnijeta za kazneno djelo krivotvorenja službene isprave.


Tagovi: KARLOVAC KRIVOTVORIO POTPIS MUž NA PREVARU RAZVEO SUPRUGA

NEDAVNO OBJAVLJENO