Žedni lopov za vikend provalio u 7 vikendica pa se gostio rakijom i vinom

Objavljeno, 20. studenoga 2023. Crna kronika
# Foto: Glas Podravine / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Nepoznati lopov, očito prilično gladan i žedan, operirao je protekli vikend na području Bednje provalivši u čak sedam vikendica.

Meta su mu uglavnom bili alkohol i hrana, a usput je maznuo i druge stvari. Provale i krađe odigravale su se između četvrtka navečer i subote ujutro. Policija sve provale zasad vodi kao odvojene slučajeve, ali sumnja kako ih je počinila ista osoba.

Četiri provale dogodile su se između četvrtka navečer i subote ujutro u zagorskome mjestu Šinkovica Šaška kod Bednje. Tri su se provale dogodile u Bednji.

Domaća rakija

Najprije je “nepoznati počinitelj ušao u kuću 74-godišnjaka te za vrijeme kad su ukućani spavali na katu, došao do podruma i garaže te iz vozila otuđio sunčane naočale i raznu dokumentaciju. Također je iz susjedne prostorije otuđio nekoliko litara domaće rakije“.

Iste je noći provalio u vikend kuću u vlasništvu 52-godišnjakinje gdje je pretražio prostorije, ali nije ništa otuđio. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 100 eura. Potom je provalio u vikend kuću 74-godišnjakinje, ali ni tu nije ništa otuđio. 

U noći na subotu u istom je selu provalio i u vikendicu 63-godišnjaka u kojoj je konzumirao hranu i piće te ispreturao stvari, ali nije ništa otuđio. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 100 eura.

Intenzivna potraga

Otprilike u isto vrijeme, s petka na subotu, u Bednji je provalio u vikendicu 66-godišnjaka te otuđio alkohol i hranu. Materijalna šteta je više stotina eura. Potom je provalio u vikendicu 23-godišnjakinje i otuđio nekoliko butelji vina i limenki bezalkoholnog pića. Šteta se procjenjuje na 50-ak eura. 

Na koncu, opet u Bednji otprilike iste noći, provalio je u “vikend kuću u vlasništvu 64-godišnjaka kojom prilikom nije ništa otuđio. Materijalna šteta nastala provalom procjenjuje se na oko sto eura”.

Varaždinska policija priopćila je u ponedjeljak kako intenzivno traga za žednim i gladnim provalnikom. S obzirom na gomilu tragova i prepoznatljiv “rukopis” i motiv, teško da ga neće brzo uloviti.


Tagovi: BEDNJA PROVALE RAKIJA VIKENDICE VINO

NEDAVNO OBJAVLJENO