KREĆE VAL PRIVATIZACIJE

Potpredsjednik Vlade najavio prodaju važnijih tvrtki. Je li tu i Podravka?

Objavljeno, 25. listopada 2019. Financijer
# Foto: Robert Mihaljević / Potpredsjednik Vlade Zdravko Marić na nedavnoj konferenciji u Podravki
AUTOR
Redakcijski tekst

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić najavio je kako će država aktivnije raditi na prodaji državnih udjela u tvrtkama koje nisu od strateškog značaja.

Marić je u četvrtak na konferenciji Izazov promjene koju su organizirali mirovinski fondovi poručio kako država i dalje ima prevelik broj vlasničkih udjela u trgovačkim društvima.

“Sve ono što nije od strateške važnosti, jednostavno treba krenuti u procese aktivnijeg upravljanja, što između ostalog podrazumijeva i prodaju tih udjela – izjavio je Marić, kako prenosi Lider.

Potpredsjednik Vlade podsjeća kako je država počela s prodajom manjinskih vlasničkih paketa, ali treba očekivati i one važnije koji bi trebali uslijediti nakon toga.

Premda nije izrijekom spominjao na koje važnije tvrtke misli, već mjesecima se spekulira kako bi država mogla prodati i vlasnički udjel u Podravki.

Vlada se, naime, u procesu prilagodbe zbog namjere uvođenja eura obvezala u prvoj fazi prodati sve udjele u kompanijama u kojima ima do 25 posto vlasništva. Podravka je jedna od njih i nije na popisu tvrtki od strateškog državnog interesa.

Inače, iz koprivničke tvrtke najavili su za utorak zajedničku sjednicu uprave i nadzornog odbora na kojem će se razmatrati financijski i poslovni izvještaji za prvih devet mjeseci ove godine.


Tagovi: PODRAVKA PRODAJA ZDRAVKO MARIć

NEDAVNO OBJAVLJENO