KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Zbog zaražene štićenice Doma u izolaciji završilo troje liječnika i 11 sestara

Objavljeno, 10. travnja 2020. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević / Dr. Draženka Vadla i župan Darko Koren
AUTOR
Redakcijski tekst

Nema novih zaraženih osoba u Koprivničko-križevačkoj županiji, priopćio je u petak načelnik Županijskog stožera Ratko Ljubić.

On je još jednom apelirao na građane da Uskrs provedu kod kuće i da se što manje druže.

Dr. Draženka Vadla, glavna emidemiologinja Stožera: “Imamo 21 pozitivnu osobu, četiri su u bolnici, zasad su stabilno. Nakon slučaja iz doma, napravili smo analizu u bolnici i domu. Osoba se nalazila u jednokrevetnom apartmanu. Kad je pregledana od liječnice iz doma, uzimala je antibiotike pa je zbog otežanog disanja upućena u bolnicu.

Bliskog kontakta nije bilo u Domu, osim medicinske sestre koja joj je pomagala, nju smo stavili u samoizolaciju. Bilo bi uputno da uzmemo briseve 17 zaposlenika koji su ženi donosili hranu. Danas se uzimaju uzorci.

Pacijentica je ušla u našu bolnicu preko HBO-a, oni su apsolutno pripremljeni i imaju svu zaštitnu opremu. U tom kontaktu nismo našli nikoga za samoizolaciju.

No, pacijentica je upućena na plućni odjel, prema njoj se postupalo kao prema svakom drugom starijem pacijentu. Određeni kontakt prilikom pregleda i njege zahtijeva samoizolaciju troje liječnika i 11 medicinskih sestara.

Očito je nastupila lokalna transmisija koronavirusa. Morat ćemo svi zajedno postupati s mnogo opreza i s punom zaštitnom opremom. Ovo nije izdvojen slučaj, u daljnjem razvoju epidemije može se očekivati još slučajeva.

Nitko ne zna je li netko od nas tu koji stojimo ima asimptomatski oblik zaraze”.


Tagovi: BOLNICA DOM DR DRAžENKA VADLA

NEDAVNO OBJAVLJENO