Zbog sumnjive smrti 100 beba povlače se poznate ležaljke za dojenčad!

Objavljeno, 21. siječnja 2023. Vijesti
# Foto: BOLNICA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Poznati svjetski proizvođač igračaka i opreme za djecu hitno povlači sve dječje ležaljke, odnosno kolijevke marke Fisher-Price Rock ‘n Play.

Kako navode u Američkoj agenciji za zaštitu potrošača, riječ je o obnovljenom pozivu nakon što je prvi opoziv objavljen još u u travnju 2019. godine.

U vrijeme kada je objavljen izvorni opoziv, navode u Agenciji, prijavljeno je više od 30 smrtnih slučajeva u Rock ‘n Play ležaljkama nakon što su se bebe prevrnule s leđa na trbuh ili bok dok nisu bila vezana ili se to dogodilo pod drugim okolnostima.

Od tog poziva u travnju 2019. do danas prijavljeno je otprilike 70 dodatnih smrtnih slučajeva, što uključuje najmanje osam smrtnih slučajeva za koje je prijavljeno da su se dogodili nakon prve objave povlačenja.

Sporna ležaljka Fisher Price / Foto: FACEBOOK

“Otprilike 100 smrtnih slučajeva navodno se dogodilo dok su dojenčad bila u proizvodima. Fisher-Price napominje da u nekim izvješćima nije mogao potvrditi okolnosti incidenata ili da je proizvod bio Rock ‘n Play Sleeper”, ističu u Američkoj agenciji za sigurnost.

Dosad je prodano više od 4,7 milijuna dječjih kolijevki Fisher-Price Rock ‘n Play. Opoziv vrijedi za sve, a kupcima će biti vraćen novac uz predočenje računa ili dijelova ležaljke. Cijena tih ležaljki za dojenčad kretala se između 40 i 149 eura.

Spornih ležaljki američkog proizvođača u Hrvatskoj ima u prodaji putem internetskih oglasnika i pojedinih stranica za online prodaju dječjih igračaka i opreme, a mogu se kupiti na Amazonu. Nije poznato ima li ih u slobodnoj prodaji u našoj zemlji.


Tagovi: BEBE FISHER PRICE LEžALJKE POVLAčENJE

NEDAVNO OBJAVLJENO