OBOJICA PROGLAŠENA KRIVIMA

Zbog sukoba pasa na ulici njihovi vlasnici se izvrijeđali i zaradili prijave

Objavljeno, 20. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Stjepan (29) iz okolice Ivanca zaradio je 760 kuna, a Željko (57) 380 kuna zbog remećenja javnog reda i mira te držanja psa bez nadzora, odlučio je Općinski sud u Varaždinu.

Sud je zaključio kako su oko 16,30 sati na ulici u okolici Ivanca narušavali javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način. Stjepan je vodio psa i prilikom povratka iz šetnje napao Željka riječima: “Kaj ti hoćeš, majmune”.

Željko je pak Stjepana izvrijeđao riječima: “J… ti bog mater sa tim psom, bum te šupil kaj se u zraku okreneš”.

Sud je ustanovio kako je pas koji je bio kod Stjepana na čuvanju na ulici napao Željka i psa njegove sestrične Mirjane. Upravo je Miraja u 16.30 sati zvala policiju i rekla da je “pas napao njezinog bratića Željka koji je bio u šetnji s njezinim psom”.

‘Potiče mržnju prema nama’

No, Stjepan kaže kako je to “apsolutna izmišljotina  i instrukcija koja s njim nema nikakve veze jer ne odlučuje o ničemu što se događa na dvorištvu njegovih roditelja jer su oni primili na čuvanje psa njegove sestre Ivane”.

Kaže kako je pas njegove sestre dobroćudan i nikog ne bi napao. Njegovi roditelji ne mogu odgovarati za svakog psa koji izgleda kao i pas njegove sestre te hoda po cesti. A svi zlatni retriveri izgledaju isto, kaže.

Stjepan je naglasio i kako je par dana prije toga “Mirjana iskonstruirala sličnu priču i zvala policiju, ali policijski djelatnik koji je bio na uviđaju nije utvrdio istinitost njezine prijave”.

“Mirjana gaji i potiče mržnju te netrpeljivost prema mojoj obitelji, a isto su to radili i njezini roditelji, ne birajući način kako bi nam naudila i svima radila neugodnosti”, ogorčen je Stjepan.

A što se zapravo dogodilo spornog dana? Kaže kako je “poveo psa svoje sestre na skraćenom povodcu te mu se u jednom momentu povodac malo odmaknuo i pas je otišao nekoliko metara od njega, ali se na njegov poziv vratio”.

Kada se vraćao i bio je već na svojem posjedu, navodi, do njega je dotrčao Željko koji je “na šaci desne ruke imao namotani metalni povodac te mu počeo prijetiti, psovati mu majku i imao je osjećaj da će fizički nasrnuti na njega”.

No, Željko je opovrgnuo njegove navode. Kaže kako se vraćao iz šetnje sa psom sestrične Mirjane i tom prilikom iz dvorišta kuće istrčao je pas koji nije bio na povodcu te napao psa kojeg je on šetao.

‘Nisam psovao majku’

“Tom prilikom taj me pas ugrizao za desnu potkoljenicu”, tvrdi Željko.

Na to su na ulicu došli Stjepan i njegov otac, pa ih je, kaže, upozorio da psa drže pod nadzorom pošto to nije prvi put da pas nije vezan.

“Stjepan je počeo vikati na mene i vrijeđati me riječima ‘što ti majmune hoćeš’, a ja sam mu samo rekao neka drže psa na vezu. No, nisam mu psovao majku i nisam mu rekao da ću ga ošamariti”, branio se na sudu Željko.

Sud je zbog proturječnosti mora saslušati nekoliko svjedokma te dvaput uzimati iskaze Stjepana i Željka. Na koncu je zaključio ovo: Stjepan i Željko krivi su za remećenje javnog reda i mira, a Stjepan još i za nedržanje psa pod nadzorom,


Tagovi: PRESUDA PSI SUKOB

NEDAVNO OBJAVLJENO