POTVRĐENA OPTUŽNICA

Zbog spolnog iskorištavanja djevojčice prijeti mu i deset godina zatvora

Objavljeno, 10. srpnja 2019. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / DANICA.HR
AUTOR
Redakcijski tekst

Općinsko državno odvjetništvo podignulo je, a Općinski sud ovih dana potvrdio optužnicu protiv Marina iz okolice Bjelovara kojeg se tereti za spolno zlostavljanje i iskorištavanje djeteta mlađeg od petnaest godina.

“Tko izvrši spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju s djetetom mlađim od 15 godina, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina”, stoji u tom članku Kaznenog zakona.

Sjednica optužnog vijeća na kojem se odlučivalo o osnovanosti optužnice održana je u prisutnosti zamjenice općinske tužiteljice, optuženika i njegova branitelja. Tužitejica je naglasila kako je optužnica podignuta na temelju personalnih i materijalnih dokaza – iskaza žrtve, svjedokinje, medicinske dokumentacije i izvještaja Centra za socijalnu skrb.

Okrivljenik pak smatra da ne postoji osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo za koje ga se tereti podignutom optužnicom, te ističe kako je “cijeli taj događaj samo splet nesretnih okolnosti”. Zato je njegov branitelj predložio da se kazneni postupak obustavi.

No, optužno vijeće Općinskog suda u Bjelovaru “utvrdilo je da dokazi i dokumentacija u spisu u dovoljnoj mjeri potvrđuju postojanje osnovane sumnje da je počinjeno kazneno djelo te je optužnicu potvrdilo”.
Tagovi: DJEVOJčICA OPTUZNICA SPOLNO

NEDAVNO OBJAVLJENO