Zbog pijanog Ante restorani umalo ostali bez oštrih noževa. Spasila ih sutkinja

Objavljeno, 14. studenoga 2023. Crna kronika
# Foto: UNSPLASH / Dev Asangbam / ILUSTRACIJA / nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Ante je zatečen kako oko 1 sat iza ponoći vozi pod utjecajem alkohola od 0,88 promila.

Policija ga je prekršajno prijavila te zatražila novčanu kaznu i zabranu vožnje. Sutkinja mu se na koncu smilovala.

Prema presudi, Ante je u travnju oko 1.15 sati u Sesvetama “upravljao osobnim automobilom kolnikom Kobiljačke ulice u smjeru zapada, pod utjecajem alkohola pri koncentraciji od 0,88 g/kg”.

Ante je poslao prigovor na predložene policijske sankcije te se uredno odazvao pozivu na sud. Priznao je da je vozio pijan, ali moli da mu se ne izriče zabrana upravljanja zbog posla kojim se bavi.

Otkrio je, naime, kako brusi noževe za brojne restorane po Zagrebu i mora često puta naoštrene noževe vraćati u te restorane. Obećao je da takve i slične prekršaje više neće činiti.

Sutkinja ga je ovih dana proglasila krivim i kaznila s 390 eura i 26,54 eura prekršajnih troškova. No, vožnju mu nije zabranila, unatoč prijedlogu policije.

“Sud je okrivljeniku kao olakotno uzeo u obzir činjenicu da je do sada nekažnjavan, priznanje djela prekršaja, da prekršajem nije prouzročio štetne posljedice, dok mu otegotnih okolnosti nije našao”, navodi se u presudi.

Presuda je odmah postala pravomoćna, pa se na nju više ne može žaliti ni policija. Sutkinja je, tako, spasila brojne restorane koji će i dalje imati oštre noževe za rezanje namirnica.


Tagovi: OšTRI NOžEVI PIJANI VOZAč RESTORANI SESVETE

NEDAVNO OBJAVLJENO