SVI ZAPOSLENICI DOBILI OTKAZE

Zbog epidemije zatvorili tvornicu, čak 260 radnika ostalo bez posla

Objavljeno, 21. studenoga 2021. Vijesti
# Foto: SINDIKAT TEKSTILA / Pogon tvrtke Boxmark leather kod Varaždina
AUTOR
Redakcijski tekst

Oko 260 radnika ostalo je bez posla jer je poznata tvrtka odlučila ugasiti pogon zbog velike krize u branši uzrokovane epidemijom koronavirusa.

Tvrtka Boxmark Leather gasi proizvodnju u Gornjoj Vrbi kraj Slavonskoga Broda, a na burzi će završiti svi radnici koji su u tom pogonu šivali kožne presvlake za automobilsku industriju. Pogon ide na prodaju, a radnici na burzu, javlja HTV.

Strojevi već danima ne radi u pogonu Boxmarka u industrijskoj zoni u Gornjoj Vrbi kod Slavonskog Broda. Pri kraju su i završni radovi na njihovoj demontaži.

“Pokušali smo na sve moguće načine da te ljude zadržimo, da ta radna mjesta sačuvamo. Nažalost, evo globalna politika i sve ostalo što se događalo s Covidom doveli su do ovoga”, kaže Nenad Leček, predsjednik Sindikata tekstila, obuće, kože, gume Hrvatska.

Iz uprave Boxmarka tumače kako su odluku uvjetovanu koronakrizom donijeli teško, a radnicima ponudili posao u pogonima u Trnovcu i Zlatar Bistrici. No, svi su ga odbili i idu na burzu.

“Poslan je dopis relevantim poslodavcima s područja Brodsko-posavske županije kojim ih obavještavamo o nastaloj situaciji te smo interno objavili njihove oglase kako bismo našim radnicima pomogli da brzo pronađu novo radno mjesto”, priopćila je Uprava Boxmarka za HTV.


Tagovi: BOXMARK OTKAZI SLAVONSKI BROD TVORNICA

NEDAVNO OBJAVLJENO