Zbog atletske utrke u subotu će biti zatvoreno pola ulica u gradu

Objavljeno, 17. svibnja 2022. Zabavno
# Foto: GRAD KOPRIVNICA / Lanjski polumaraton u središtu grada
AUTOR
Redakcijski tekst

Zbog održavanja sportske manifestacije 3. Koprivnički polumaraton u subotu, 21. svibnja, promet na području grada Koprivnice i Koprivničkih Brega biti će pod posebnom regulacijom.

Iz Gradske uprave izvijestili su u utorak o vremenu zatvaranja pojedinih dionica, odnosno ulica i trgova:

Posebna regulacija

ZATVORENO od 09:00 do 20:00 sati – Ulica Antuna Nemčića, Trg mladosti do raskrižja sa Starogradskom i Križevačkom ulicom.

ZATVORENO od 10:00 do 20:00 sati – Florijanski trg od raskrižja sa Ulicom Hrvatske državnosti prema centru te se zatvara jednosmjerna ulica na Florijanskom trgu sve do Zagrebačke banke.

ZATVORENO od 15:30 do 17:30 (5 km)
TRASA: Ul. Antuna Nemčića, Trg mladosti, Križevačka ulica (do kružnog toka), Đure Basaričeka, Ivana Meštrovića, Trg podravskih heroja, Trg kralja Tomislava, Ante Starčevića, Ivanjska, Donji Banovec, Gornji Banovec, Pavelinska, Frana Galovića, Florijanski trg, Ante Starčevića (do semafora), Đure Basaričeka, Tarašćice, Ulica Hrvatske državnosti, Florijanski trg, Antuna Nemčića CILJ za 5 km.

ZATVORENO od 15:30 do 19:30 (21 km)
TRASA: polumaratonci na petom kilometru iz Antuna Nemčića skreću u park, idu pored paviljona, izlaz iz parka u Frankopansku, Frankopanska skretanje kroz tržnicu, izlaz na pješačku stazu Trg Tomislava Bardeka kretanje po pješačkoj stazi do Trga bana Josipa Jelačića, Kneza Domagoja, Mije Šimeka, Miklinovec, (ulazak u Koprivničke Brege), ulice: Matije Gupca, Mihovila Pavleka Miškine, Kralja Tomislava;

OKRET (kod križa skretanje za Jeduševac) i povratak istim putem – Kralja Tomislava, Mihovila Pavleka Miškine, Matije Gupca, (izlazak iz Bregi i ulazak u Koprivnicu), Miklinovec, Mije Šimeka, Kneza Domagoja, Trg bana Josipa Jelačića, pješačkom stazom Trg Tomislava Bardeka do prolaza za tržnicu, izlaz iz tržnice na Frankopansku, Frankopanska ulaz u park, parkom pored paviljona, izlaz iz parka u Antuna Nemčića gdje je i CILJ.

Iz Atletskog kluba Koprivnica mole građane da ovu obavijest uvaže te za razumijevanje i strpljenje.

Velik interes

Prvi Koprivnički polumaraton održan je u svibnju 2019., a godinu kasnije preskočen je zbog poznate situacije s epidemijom koronavirusa. Lani je nastavljena nova atletska tradicija Koprivnice s drugim, a ove godine ide Treći koprivnički polumaraton s dvije popularne utrke.

U organizaciji Atletskog kluba Koprivnica i pod glavnim pokroviteljstvom Grada Koprivnice, u subotu, 21. svibnja, trčat će se dvije utrke – polumaraton dužine 21 kilometar i kraća utrka od pet kilometara.

„Zaista smo sretni što je i ove godine interes za utrku jako velik. Prijave stižu iz cijele Hrvatske, a dolaze, koliko čujem i trkači iz Slovenije. Stvaramo pravi trkački brend, a tu bih pohvalio naš atletski klub, koje je na neki način svjetski raritet.

Do prije pet godina u gradu nismo imali poštenu atletsku stazu, a oni su uspjeli odgojiti generacije mladih atletičara. Kroz brojne postignute sportske rezultate, konstantno su radili na promociji sporta i atletike, a samim time i Koprivnice“, rekao je na predstavljanju Trećeg koprivničkog polumaratona gradonačelnik Mišel Jakšić.

Predsjednica Atletskog kluba Koprivnica Sonja Rušak istaknula je kako svi koji su se prijavili do 29. travnja imaju osiguran startni paket, a ostali ga neće dobiti u potpunosti.

“Taj paket sadrži sportsku vrećicu, broj, čip, majicu kratkih rukava, proizvode sponzora i bon za prehranu, koji će dobiti svi natjecatelji, neovisno o tome kada se prijave.

Državno natjecanje

Paketi će se podizati u prijavnom centru u hodniku sportske dvorane Branimir, i to u petak, dan prije utrke, od 13 do 18 sati te na dan utrke, u subotu od 11 do 15.30 sati“, otkrila je Sonja Rušak.

Zbog rekonstrukcije središnjeg Zrinskog trga u Koprivnici start i cilj obje utrke, one od 21 i 5 kilometara, ove godine je promijenjen.

„Obje utrke start i cilj imat će u Nemčićevoj ulici koja će taj dan, baš kao i Florijanski trg, za vrijeme utrka biti zatvoreni za promet. Trasa se nije puno promijenila, trči se ulicama u širem području grada, dok je trasa polumaratona prema Miklinovcu i Koprivničkim Bregima i natrag.

Na ovaj način isprobavamo trasu jer nam je jednog dana velika želja u Koprivnicu dovesti najbolje hrvatske trkače te organizirati državno natjecanje u polumaratonu“, zaključila je Sonja Rušak.


Tagovi: ATLETSKA UTRKA KOPRIVNICA POLUMARATON ULICE ZATVORENE

NEDAVNO OBJAVLJENO