INKUBATOR KREATIVNIH INDUSTRIJA

Zavirili smo u novo sjedište koprivničkih IT kreativaca, stvarno super izgleda

Objavljeno, 25. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević (novi Inkubator kreativnih industrija ove će godine Koprivnicu pogurati prema vrhu ljestvice)
AUTOR
Robert Mihaljević

Dovršena je nova zgrada Inkubatora kreativnih industrija koja je stajala oko 14,5 milijuna kuna i u cijelosti je financirana novcem Europskog fonda za regionalni razvoj.

Danas (četvrtak) zavirili smo u zgradu koja će postati sjedište novih IT poduzeća i u koju će već u rujnu useliti najmanje 17 kreativaca. Građevinske radove u roku je obavila križevačka tvrtka Radnik.

Zgrada će uskoro na tehnički pregled, a u tijeku je završno uređenje interijera, odnosno postavljanje namještaja i informatičke opreme. U Inkubatoru bit će ukupno 19 prostornih jedinica u kojima će biti smješteno 40 novih poduzeća.

Opremanje Inkubatora kreativnih industrija obavit će domaće koprivničke tvtke čije su ponude bile najbolje na natječaju: za namještaj je zadužen Labor, a informatiku koprivnički elektronički div Hangar 18.

Vrijednost ugovora s Laborom iznosi oko 570.000 kuna bez pdv-a, a Hangar će isporučiti i postaviti opremu vrijednu 343.000 kuna bez pdv-a.

U zgradi Inkubatora danas smo zatekli vrijedne djelatnike Labora koji su postavljali namještaj po prostorijama.

Inkubator kreativnih industrija dobit ć e i novi 3D printer te više softvera pomoću kojih će se moći izrađivati različiti programi ili unaprjeđivati digitalno poslovanje poduzeća.

“Ovom investicijom naša je Koprivnica dobila novi prostor od 1400 četvornih metara za poduzetnike opremljen najmodernijom tehnologijom koja će im stajati na raspolaganju kako bi im olakšala početak i razvoj poslovanja u ugodnoj i poticajnoj okolini – naglasio je gradonačelnik Mišel Jakšić.


Tagovi: INKUBATOR IT ZGRADA

NEDAVNO OBJAVLJENO