Zastrašujuć podatak: u SAD-u ove godine najmanje jedna masovna pucnjava dnevno!

Objavljeno, 04. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: TWITTER (policija objavila snimku napadača iz Walmarta)
AUTOR
Redakcijski tekst

Čak dva masovna napada u kojima je bilo najmanje 30 ubijenih i više desetaka ranjenih dogodila su se u subotu u SAD-u.

Prvi krvavi napad dogodio se u trgovačkom centru Walmart u teksaškom gradu El Paso gdje je 21-godišnjak iz automatske puške pobio 20, a ranio oko 30 ljudi. Samo nekoliko sati kasnije, muškarac kojem nisu dopustili ulazak u jedan bar u Ohiu ubio je desetero ljudi.

Američki mediji objavili su danas zastrašujući podatak: u prvih 215 dana ove godine (do subote) u SAD-u su se dogodile čak 252 masovne pucnjave. Dakle, više od jedne dnevno!

U tim masovnim napadima vatrenim oružjem ubijena je 281 osoba, a ranjeno je više od tisuću ljudi. No, ta bi brojka mogla narasti jer su neki ranjeni u napadima u Teksasu i Ohiu u kritičnom stanju.

Predsjednik Donald Trump obratio se naciji i uputio “misli i molitve” stradalima i njihovim obiteljima. No, i dalje odbija otvoriti raspravu o zabrani posjedovanja vatrenog oružja, pogotovo vojnog.

Napad u Teksasu najgori je ove godine i osmi najsmrtonosniji u povijesti SAD-a. Policija je priopćila kako je osumnjičeni 21-godišnji muškarac u pritvoru. Američki mediji objavili su da se zove Patrick Crusius i da je iz Dallasa, mjesta udaljenog tisuću milja od napada.


Tagovi: PUCNJAVA SAD TEKSAS

NEDAVNO OBJAVLJENO