KRŠENJE MJERA

Zaražena žena došla u ljekarnu, a muškarac krenuo na putovanje

Objavljeno, 26. studenoga 2020. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Dvije će osobe biti kazneno prijavljene zbog širenja zarazne bolesti, odnosno nepridržavanja mjere kućnog liječenja i izolacije.

Žena (52) zaražena koronavirusom došla je poslijepodne u ljekarnu u Zaprešić po lijekove premda nije smjela izlaziti iz kuće. Uvidom u podatke u sustavu, ljekarnice su odmah pozvale policiju.

Zaražena je žena ugrozila djelatnice ljekarne, ali i kupce koji su tog dana također došli po lijekove u isti objekt. Počinila je kazneno djelo, tvrde u policiji.

U srijedu pak oko 6.30 sati zaraženi je muškarac (59) pokušao otputovati iz Hrvatske te je došao u zračnu luku u Zagrebu.

“Obavljenim provjerama i uvidom u liječničku dokumentaciju utvrđeno da je pozitivan na virus te da se ne pridržava izrečene mu mjere liječenja na adresi boravka.
 
Nakon utvrđenog, on je odmah izoliran od drugih putnika zračne luke te je sanitetskim vozilom prevezen na adresu boravka u cilju liječenja i provedbe mjere.

Po izlječenju, policijski službenici će provesti kriminalističko istraživanje nad njim zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti”, navode danas u zagrebačkoj policiji.


Tagovi:

NEDAVNO OBJAVLJENO