IZRAĐIVAO LAŽNA RJEŠENJA

Zaposlenik suda iz Podravine optužen za prijevaru više osoba

Objavljeno, 24. travnja 2020. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Referent Općinskog suda M. D. (61) iz Podravine optužen je za zloporabu položaja i krivotvorenje jer je prevario više stranaka prilikom upisa podataka u zemljišne knjige.

USKOK je protiv njega ovih dana podignuo optužnicu kojom tvrdi kako je kao zaposlenik stalne sudske službe u Ludbregu od srpnja 2012. do svibnja 2018. više osoba prevario za ukupno 67.400 kuna.

“Nakon što su mu stranke podnijele prijedlog za ispravak zemljišnih knjiga ili uknjižbu prava vlasništva, dio tih zahtjeva nije evidentirao u sustavu, već je ljudima neistinito predočavao da troškove mogu platiti njemu na ruke u gotovini”, stoji u optužnici.

“Kad su mu stranke povjerovale i gotov novac namijenjen državnom proračunu predale na ruke, primljeni novac je zadržao za sebe. Kao potvrdu ispisivao im je uplatnice koje je ovjeravao pečatom Općinskog suda u Varaždinu i vlastoručno potpisivao”, tvrdi USKOK.

Kako bi prikrio nezakonitosti, referent je na ime jedne sutkinje Općinskog suda u Varaždinu izrađivao fiktivna rješenja u kojima je neistinito navodio da su donesena rješenja o uknjižbi.

Fiktivna rješenja je ovjerio pečatom stalne sudske službe u Ludbregu i vlastoručno ih potpisao, a zatim je donosio provedbena rješenja kojima se dopušta upis u zemljišne knjige koja je potom dostavljao strankama, piše u optužnici.


Tagovi: LUDBREG PRIJEVARA SUD USKOK ZEMLJIšNE

NEDAVNO OBJAVLJENO