DOBIO IZVANREDAN OTKAZ

Zaposlenik bolnice mrtav pijan na poslu! Napuhao 2,49 promila

Objavljeno, 24. rujna 2020. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / BOLNICA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Zaposlenik bolnice dobio je izvanredan otkaz, i to samo šest mjeseci prije odlaska u mirovinu, jer je na poslu bio totalno pijan.

Tijekom unutarnjeg nadzora oko 14 sati morao je puhati te mu je izmjereno čak 2,49 promila alkohola. Kažu da je govorio nerazgovijetno, a isprva je puhao na pogrešan način pa uređaj nije očitavao baš ništa.

Ivan (63) je, tako, od poslodavca, Opće bolnice u Varaždinu, odmah dobio izvanredan otkaz ugovora o radu. Nije mu pomogla bi ni tužba kojom je pokušao dokazati da je uređaj bio neispravan i da je popio samo dva piva nakon ručka.

Kao radnik na održavanju i internom prijevozu otkaz je dobio u travnju ove godine. U mirovinu je trebao ići idući mjesec, u listopadu.

Radničko vijeće Opće bolnice u Varaždinu nije se usprotivilo odluci o izvanrednom otkazu, ali je dalo preporuku da mu se izrekne opomena pred otkaz s obzirom da je bio pred mirovinu.

No, uprava bolnice to nije htjela niti čuti jer je tijekom 2017. godine bio odbio alkotestiranje, zbog čega je već tada dobio opomenu pred otkaz.


Tagovi: BOLNICA OTKAZ PIJAN

NEDAVNO OBJAVLJENO