Zaposlenica bolnice godinama uzimala novac teško bolesnim pacijentima

Objavljeno, 29. srpnja 2022. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Zaposlenica bolnice upravo je optužena da je godinama varala teško bolesne pacijente uzimajući im novac za bolničku participaciju.

“Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv žene (60) zbog počinjenog kaznenog djela protiv službene dužnosti zlouporabom položaja i ovlasti.

Optužnicom se okrivljenicu tereti da je od 29. ožujka 2010. do 9. studenog 2017. godine, kao zaposlenica bolnice u Zagrebu, na radnom mjestu administrativnog referenta postupala protupravno u nakani da se značajno nepripadno okoristi na štetu pacijenata i bolničke ustanove.

Tereti ju se da je, iako za to nije bila ovlaštena, naplaćivala od pacijenata polog za bolničko liječenje ili bolničku participaciju, iskorištavajući pritom okolnost da se radi o nepokretnim ili teško pokretnim pacijentima na bolničkom liječenju.

Od pacijenata bolničke ustanove tražila je da joj predaju novac u gotovini neistinito im govoreći kako će ona taj novac uplatiti na račun bolničke ustanove. Kada su joj pacijenti povjerovali i predavali joj novac, okrivljenica ga je nepripadno zadržavala za sebe.

Okrivljenu 60-godišnjakinju se tereti da si je na opisani način ostvarila nepripadnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 96.336,40 kuna”, izvijestili su u petak državni tužitelji.


Tagovi: BOLNICA OPTUZNICA PACIJENTI UZIMALA NOVAC ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO