ZAKLADA ANA RUKAVINA U PODRAVINI

Zahvaljujući donorima, 103 teško oboljele osobe dobile su priliku za novi život

Objavljeno, 15. svibnja 2019. Zdravlje
# Foto: Zaklada Ana Rukavina (ilustracija)
AUTOR
Borna Mihaljević

Na akcijama održanima u utorak, 14. svibnja u Koprivnici i Đurđevcu, Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo se 68 novih potencijalnih darivatelja, priopćeno je danas iz Zaklade Ana Rukavina.

“Akciji održanoj u suradnji s Forumom žena SDP-a Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici pridružilo se 44 potencijalnih darivatelja, dok se akciji u suradnji s Ivanom Domišljanović i Matejom Sinković Janći u Đurđevcu 24 potencijalnih darivatelja odazvalo upisu u Hrvatski registar. Svaka akcija koju Zaklada organizira diljem Hrvatske nosi poruku „lijek je u nama“. Time Zaklada želi još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Što je veći broj upisanih u Hrvatski registar, veća je i mogućnost da se spasi život oboljelima”, navode u Zakladi.

Tijekom 12 godina rada, Zaklada je stigla do brojke od 61.776 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Iz Hrvatskog registra izdana su ukupno 103 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente, čime su 103 teško oboljele osobe iz Hrvatske i inozemstva dobile priliku za život.


Tagovi: DONORI PODRAVINA ZAKLADA ANA RUKAVINA

NEDAVNO OBJAVLJENO