APELI I KAZNE NE POMAŽU

Zagorska policija očajna: Zaustavili smo 5 vozača, nijedan nije imao ispod 2 promila!

Objavljeno, 07. ožujka 2022. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / FACEBOOK
AUTOR
Redakcijski tekst

Zagorska Policijska uprava upozorila je u ponedjeljak na krajnje neodgovorno ponašanje vozača koji potpuno pijani sjedaju za volan.

Tijekom vikend akcije na prometnicama diljem županije čak pet vozača zatečeno je s koncentracijama većim od 2 promila, a rekorder je vozač koji je u Staroj Vesi Petrovskoj napuhao blizu 3 promila.

“Bez obzira kako konstantno apeliramo na vozače da poštuju prometna pravila i propise te da pod utjecajem alkohola ne voze, najavljujemo pojačane nadzore u prometu, i dalje neodgovorni vozači upravljaju vozilima s velikim koncentracijama alkohola u organizmu.

I to bez položenog vozačkog ispita, za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima, vozači kojima je vozačka dozvola poništena ili ukinuta zbog činjenja prometnih prekršaja, a neki uz sve to upravljaju i neregistriranim vozilima”, žale se u ponedjeljak u krapinskoj Policijskoj upravi.

Tako je Staroj Vesi Petrovskoj zatečen vozač koji je upravljao vozilom s 2,91 promila alkohola u organizmu, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena, na snazi mu je izrečena zabrana upravljanja vozilom, kod sebe nije imao osobnu iskaznicu, a i istekao je rok važenja prometne dozvole.

Također je u Zlataru kontroliran vozač koji je vozilom upravljao za vrijeme zabrane upravljanja vozilom i s 2,11 promila alkohola u organizmu. U Zlatar Bistrici pak zatečen je vozač koji je upravljao osobnim automobilom bez položenog vozačkog ispita, a u organizmu mu je očitano 2,35 promila alkohola.

U Stubičkim Toplicama u nadzoru prometa protekli je vikend zatečen vozač s 2,30 promila alkohola u organizmu. Na koncu, u Bedekovčini vozač je napuhao 2,11 promila, a također je osobnim automobilom upravljao za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta, otkrivaju iz policije.


Tagovi: ALKOHOL PIJANI PROMILA VOZAčI ZAGORJE

NEDAVNO OBJAVLJENO