DOSSIER BANDIĆEVI

Zaboravljena priča o sumnjivoj rastavi i kupnji stana za samo 35.760 kuna

Objavljeno, 01. veljače 2020. Naše priče
# Foto: FACEBOOK / Vesna i Milan Bandić glasaju na izborima
AUTOR
Robert Mihaljević

Priča o tome kako je supruga Milana Bandića stan u centru Zagreba nedavno kupila za oko 850.000 kuna opet je otvorila aferu iz iz 90-ih vezanu uz njihovu rastavu.

Bandić se 1996. godine razveo od supruge Vesne, a ona je nakon toga za samo 35.760 kuna mogla otkupiti stan od 38 kvadrata u Preradovićevoj u središtu Zagreba u kojem je živjela njezina baka.

Tu je priču ekskluzivno otkrio Jutarnji list tek 2005. godine, a mediji su pisali kako su se Bandići razveli samo da bi Vesna mogla otkupiti taj stan. Zakon o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme Jugoslavije omogućavao je privilegiran otkup osobama bez riješenog stambenog pitanja.

OPET SE VJENČALI

No, Milan i Vesna Bandić u to su vrijeme imali u vlasništvu stan u Bužanovoj i Vesna se nikako nije mogla javiti za otkup. A onda je 1996. godine uslijedio razvod, pa je Vesna ostala bez riješenog stambenog pitanja.

Bandići su se službeno rastali u ožujku 1996. godine, a samo tjedan dana kasnije Vesna podnosi zahtjev da po cijeni od 35.760 kuna kupi stan od 38 kvadrata u kojem je do smrti 1992. živjela njezina baka Anka Kolarić. Vesna je u zahtjevu, kako je tada otkrio Jutarnji, navela kako ona na toj adresi živi od 1975. godine.

Redatelj Dario Juričan objavio je ugovor kojim je Vesna Bandić otkupila bakin stan

Vesna Bandić je pravo na otkup stana dobila samo dan nakon predanog zahtjeva, a rješenje o otkupu u zgradi Poglavarstva podigao joj je tada već bivši suprug Milan. Sedam godina kasnije Bandići su se opet vjenčali.

Mnogi susjedi Bandićevih u stanu u Bužanovoj nakon toga novinarima su svjedočili da Milan i Vesna tamo doista žive zajedno već 20-ak godina i da Vesna nikad nije dulje izbivala iz tog stana. No, ni nakon toga nije se dogodilo ništa.

SLUČAJ ŠELENDIĆ

Upravo prodajom tog bakina stana od 38 kvadrata, tvrdi danas Milan Bandić, Vesna je kupila stan u centru Zagreba od 69 kvadrata za 854.000 kuna i vratila kredit za njihov novi stan u Bužanovoj. Kako je to moguće – ne objašnjava.

Stan je Vesna kupila od obiteljskih prijatelja Željka i Dragice Šelendić i u njega se odmah uselila njihova kći. Kupljen je na elitnoj lokaciji par tramvajskih stanica od Trga bana Jelačića za samo 1474 eura po kvadratu.

Stan je prodao Željko Šelendić, poznat iz Bandićevih afera Nadstrešnice te nabavke 2000 stolaca za Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog, a često je dobivao izravne poslove s Gradom.


Tagovi: MILAN BANDIć RASTAVA STAN VESNA BANDIć

NEDAVNO OBJAVLJENO